fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

A DK és a Momentum Baján is csörtézett

- Advertisement -

Összecsapott újra a két vezető ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció és a Momentum szombaton, Baján. A momentumos polgármester, Nyirati Klára szerint egyre tisztábban körvonalazódik a Fidesz-DK tengely kialakulása. A polgármester szerint a legutóbbi képviselő-testületi ülésen lehetett ezt jól látni, mert a helyi DK-ban politizáló László Károly volt alpolgármester pár, Nyirati szerint a befolyása alatt álló képviselővel és a Fidesz helyi képviselőivel együtt leszavazta Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft. új ügyvezetőjének átmeneti megbízásáról szóló előterjesztést.

A Momentum az üggyel kapcsolatban kiadott közleményében azt írta:

„Mivel az együttszavazás nem először fordul elő, erős a gyanú, hogy Göd és Jászberény közismert esete után Baján is összeáll a DK-Fidesz koalíció. Úgy tűnik, az önmagát országos szinten legellenzékibbnek mondó DK a helyi politikában rendszeresen lepaktál a kormánypárttal és kiszolgálja annak alantas céljait.”

Nyirati Klára reméli, hogy amikor a következő testületi ülésen ismét napirendre kerül a kérdés, akkor a helyzet megoldására szavaznak majd a Fidesz mellé állt képviselők és a helyi DK többség. Ha így lesz, akkor nem célja a DK-nak megbénítani a helyi távhőszolgáltatót és kárt okozni a bajaiaknak. A polgármester hangsúlyozta, hogy a városnak beláthatatlan gazdasági és életviteli problémát okoz, ha aláírási joggal rendelkező ügyvezető híján megbénul a Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft.

Hasonló cikkünk:  A DK elindította a kampányát, szerintük előrehozott választások kellenek

A DK nem hagyta szó nélkül a Momentum közleményét, válaszközleményben reagáltak a vádakra. Ebben a párt korábban megszólított helyi képviselője, László Károly ragadott billentyűzetet:

„A Momentum éppen azzal vádolja a bajai DK-t, amit ő maga tesz, hiszen ők akartak egy volt fideszest a városi távhőcég élére juttatni. Büszke vagyok arra, hogy hozzájárultam ennek a megakadályozásához. Mi nem fogunk fontos pozícióba juttatni sem jelenlegi, sem volt fideszeseket, még a Momentum kedvéért sem.”

A képviselő végül kijelentette, hogy a város momentumos polgármesterére barátként és szövetségesként tekintenek, akkor is, ha időnként rossz döntést akar hozni.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...