fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A DK szerint a fizetős egészségügy felé tereli az embereket az Orbán-kormány

- Advertisement -

Tatabánya, Mosonmagyaróvár, Mohács, Siklós és Kalocsa után Szentesen is megszűnt a szülészeti ellátás, ezzel mintegy 60 ezer, Szentesen és környékén élő ember maradt gyorsan elérhető szülészet és nőgyógyászat nélkül.

Online sajtótájékoztatót tartott a témáról Dr. Komáromi Zoltán DK-s képviselő, amin elmondta, hogy bizonyos speciális szolgáltatásokat már csak a megyei kórházakban tudnak biztosítani. Annyi szakember ment el és annyi szakember megy ki rögtön végzés után külföldre, hogy nagyon nehéz egy ilyen kórházi struktúrát másként életben tartani. Hangsúlyozta:

„Az viszont szégyen és gyalázat, hogy Tatabánya, Mosonmagyaróvár, Mohács, Siklós és Kalocsa után Szentes is rákerült arra a listára, ahol gyakorlatilag a szülészet élethalálharcát vívja.”

A szentesi kórházban nincs elegendő szakorvos arra, hogy január 1-jétől december 31-ig folyamatosan ügyeletet tartson a szülészeti és nőgyógyászati, valamint a gyermekosztály – tette hozzá.

Hasonló cikkünk:  Az Orbán-kormánynak egyetlen női tagja sincs, ezzel nagyon szűk csoportba került a világ országai közül

Fokról fokra építi le tudatosan az állami egészségügyi ellátást az Orbán-kormány – véli a DK. Egyetlen fillérrel sem hajlandóak növelni az állami kiadásokat. A kisvárosi kórházak leépítése is ebbe a folyamatba illeszkedik. Az Orbán-kormány a megyei kórházakba vonja össze a megmaradt erőforrásokat és átvezénylik a szakorvosokat.

A béreket nem rendezik, ezért egyre több orvos és szakdolgozó vándorol el külföldre és a magánellátásba. A lehető legtöbb embert akar a fizetős egészségügybe, magánkórházakba és magánrendelésekre átterelni az Orbán-kormány.  Akinek nem lesz pénze magánorvosra, órákat utazhat vagy hónapokat várhat az orvosi ellátásra és a szakvizsgálatokra.

A DK szerint minden magyar embernek, éljen bárhol Magyarországon, joga van az ingyenes és belátható időn belül hozzáférhető egészségügyi ellátáshoz.

via ezalenyeg.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...