fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Az Európai Bizottság elutasítja az ukrán gabona importjára bevezetett tilalmat

- Advertisement -

Az Európai Bizottság szerint nem az egyes tagállamok feladata a kereskedelempolitika kialakítása, ezért elutasítja az ukrán gabona importjára bevezetett tilalmat – ugyanis az Agrárminisztérium közölte, hogy átmeneti jelleggel megtiltják az Ukrajnából származó vagy onnan érkező gabona és olajosmagvak, valamint több más mezőgazdasági termék Magyarországra történő importálását. A lengyel kormány is betiltotta a gabona és egy csomó élelmiszer importját Ukrajnából.

Lengyelország és Magyarország azért nem engedi be az ukrán gabonát, hogy megvédjék mezőgazdasági ágazatukat az olcsó importtól – írja a BBC. A jelenlegi piaci folyamatok folytatódása olyan komoly károkat okozna a magyar mezőgazdaság számára, hogy rendkívüli intézkedésekkel kell ezeknek gátat szabni – mondta Nagy István agrárminiszter. A gabonaféléken túl kiterjed a tilalom a tejtermékekre, a cukorra, gyümölcsökre, zöldségekre és húsokra is, és június végéig lesz érvényben.

Hasonló cikkünk:  A postás szerepét is vállalja Szijjártó, amikor orosz kollégájával találkozik

Az ukrán mezőgazdasági minisztérium közleménye szerint „az egyoldalú drasztikus intézkedések nem fogják felgyorsítani a helyzet pozitív megoldását”. A lengyel és ukrán miniszterek hétfőn találkoznak Lengyelországban, hogy megvitassák a gabonaimport kérdését.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...