fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 23., szombat

FRISS HÍREK

Elhunyt Vágó István

74 éves korában váratlanul elhunyt Vágó István televíziós műsorvezető, szerkesztő és politikus, a kvíz műfajának egyik legsikeresebb magyar alakja, számos díj kitüntetettje, a Szkeptikus Társaság alapító tagja, a Demokratikus Koalíció média-munkacsoportjának vezetője.

Váratlanul elhunyt Vágó István – közölte a Demokratikus Koalíció szombaton az MTI-vel. Azt írták, hogy a sikeres televíziós, az ország egykori legnépszerűbb vetélkedőjének vezetője, a Szkeptikus Társaság alapítója, a DK elnökségében sok-sok éven át dolgozó társuk „örökre itt hagyott minket”.
„A tényekért, a tudományért, a rációért és a szabad, európai Magyarországért folytatott küzdelmét mostantól nélküle kell folytatnunk” – fogalmaztak. A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti.

Vágó István 1949. február 14-én született Budapesten. Édesanyját a második világháborúban zsidó származása miatt családjával együtt Auschwitzba deportálták, ahonnan édesapja, nagyszülei és testvére már nem tértek vissza.
Vágó gyógyszer-vegyészmérnöknek tanult, majd a MEDIMPEX külkereskedelmi vállalatnál dolgozott. Basszusgitáron játszott a Favágók együttesben; kedvenc stílusa a dzsessz volt.
Kiválóan beszélt angolul, németül, franciául, spanyolul, interjúképesen olaszul és portugálul, továbbá megértette magát oroszul, lengyelül és svédül. Írni tudott arabul, törökül és hindiül.
Jelentkezett a Magyar Televízió által meghirdetett Riporter kerestetik vetélkedőbe, ahol Vitray Tamás a döntő után felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését 1976-ban. A vetélkedőjátékok közül többet műsorvezetőként is kipróbált. 1997-től rövid ideig a TV2-nél volt, ahol a Mindent vagy semmit című műsort vezette, amit még a Magyar Televízióban kezdett, 1993-ban.
Grétsy Lászlóval közösen vezette 1987-től 1997-ig az Álljunk meg egy szóra! című nyelvművelő műsort, amely 1997-ben érkezett el 500. adásához. 2000-től 2007-ig a Legyen Ön is milliomos! című műsort vezette.
A Szkeptikus Vagyok című műsor Vágó István és Hraskó Gábor közreműködésével 2013-ban indult a FIX TV-n, amelyben áltudományos témákat járt körbe meghívott vendégek közreműködésével.

Hasonló cikkünk:  Béremelést kaptak az egészségügyi szakdolgozók, van azonban olyan, aki jóval kevesebbet vihet haza

A 2014-es önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció, az MSZP, az Együtt–PM és az „Európai Föderalisták” közös jelöltjeként indult önkormányzati képviselőjelöltként. Egy interjújában kiállt Gyurcsány Ferenc mellett és elmondta: azon dolgozik, hogy a DK vezetője valamikor Orbán Viktor kihívója legyen. 2015 januárjában belépett a Demokratikus Koalícióba és a párt média munkacsoportjának vezetője lett. A párt országos elnökségi tagjaként a DK XII. kerületi önkormányzati képviselője lett 2016 szeptemberében.

Hasonló cikkünk:  Javításra szorul a Szegedre érkezett elektromos buszok fele

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...