fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Elhunyt Vágó István

- Advertisement -

74 éves korában váratlanul elhunyt Vágó István televíziós műsorvezető, szerkesztő és politikus, a kvíz műfajának egyik legsikeresebb magyar alakja, számos díj kitüntetettje, a Szkeptikus Társaság alapító tagja, a Demokratikus Koalíció média-munkacsoportjának vezetője.

Váratlanul elhunyt Vágó István – közölte a Demokratikus Koalíció szombaton az MTI-vel. Azt írták, hogy a sikeres televíziós, az ország egykori legnépszerűbb vetélkedőjének vezetője, a Szkeptikus Társaság alapítója, a DK elnökségében sok-sok éven át dolgozó társuk „örökre itt hagyott minket”.
„A tényekért, a tudományért, a rációért és a szabad, európai Magyarországért folytatott küzdelmét mostantól nélküle kell folytatnunk” – fogalmaztak. A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti.

Vágó István 1949. február 14-én született Budapesten. Édesanyját a második világháborúban zsidó származása miatt családjával együtt Auschwitzba deportálták, ahonnan édesapja, nagyszülei és testvére már nem tértek vissza.
Vágó gyógyszer-vegyészmérnöknek tanult, majd a MEDIMPEX külkereskedelmi vállalatnál dolgozott. Basszusgitáron játszott a Favágók együttesben; kedvenc stílusa a dzsessz volt.
Kiválóan beszélt angolul, németül, franciául, spanyolul, interjúképesen olaszul és portugálul, továbbá megértette magát oroszul, lengyelül és svédül. Írni tudott arabul, törökül és hindiül.
Jelentkezett a Magyar Televízió által meghirdetett Riporter kerestetik vetélkedőbe, ahol Vitray Tamás a döntő után felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését 1976-ban. A vetélkedőjátékok közül többet műsorvezetőként is kipróbált. 1997-től rövid ideig a TV2-nél volt, ahol a Mindent vagy semmit című műsort vezette, amit még a Magyar Televízióban kezdett, 1993-ban.
Grétsy Lászlóval közösen vezette 1987-től 1997-ig az Álljunk meg egy szóra! című nyelvművelő műsort, amely 1997-ben érkezett el 500. adásához. 2000-től 2007-ig a Legyen Ön is milliomos! című műsort vezette.
A Szkeptikus Vagyok című műsor Vágó István és Hraskó Gábor közreműködésével 2013-ban indult a FIX TV-n, amelyben áltudományos témákat járt körbe meghívott vendégek közreműködésével.

Hasonló cikkünk:  Egy orosz diszkontlánc Magyarországon is terjeszkedne, 200 üzlettel számolnak három éven belül

A 2014-es önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció, az MSZP, az Együtt–PM és az „Európai Föderalisták” közös jelöltjeként indult önkormányzati képviselőjelöltként. Egy interjújában kiállt Gyurcsány Ferenc mellett és elmondta: azon dolgozik, hogy a DK vezetője valamikor Orbán Viktor kihívója legyen. 2015 januárjában belépett a Demokratikus Koalícióba és a párt média munkacsoportjának vezetője lett. A párt országos elnökségi tagjaként a DK XII. kerületi önkormányzati képviselője lett 2016 szeptemberében.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...