fbpx

FRISS HÍREK

Hajrá hírös város! – videón mutatjuk a KTE-szurkolótáborát

- Advertisement -

A szombati KTE-ZTE (3:0) meccsen a kecskeméti szurkolókról forgatott videót a KecsUpnak egy amatőr filmes és egyben elkötelezett KTE-drukker, Kreisch Zoltán. A klipben az Afrodzaqm zenekar minden kezdő sípszó előtt lejátszott Hírös Város indulója is felhangzik. Íme, hogyan segíti a tizenkettedik játékos a szárnyaló kecskeméti csapatot!

„Nem kérdés, hogy az a szeretet, az a segítség, az a ragaszkodás, amit a közönségünktől kapunk, az leírhatatlan. Felcsúton a bemelegítéstől a lefújás utánig buzdítottak minket, érezhetően nagyon jó kémia alakult ki köztünk a szurkolókkal. Ez persze amiatt jöhetett létre, hogy az első perctől az utolsóig küzd és a hajt a csapat, eredménytől függetlenül mindent kiad magából minden játékos. Ezt kapjuk viszont a közönségtől is, hiszen elejétől a végéig bíztatnak bennünket, ami hatalmas segítség nekünk, az lehet most is a ZTE ellen” – nyilatkozta a szombati Kecskeméti TE-Zalaegerszegi TE FC meccs előtt Szabó István, a hazaiak mestere.

Ismert, hogy a KTE folytatta kiváló szereplését, Horváth Krisztofer, Szabó Alex és Tóth Barna góljaival magabiztosan, 3:0-ra diadalmaskodott, és továbbra is második a Ferencváros mögött.
Egy amatőr természetfilmes, Kreisch Zoli pedig megörökítette a KecsUpnak, a kecskeméti szurkolók miként buzdítják a csapatot. A videóban felhangzik az Afrodzaqm zenekar KTE-indulója, a Hírös Város is: „Ez itt a Hírös Város, ez itt a stadion / Ez itt az én világom, ha játszik a csapatom / Másnak itt esélye nincsen, és sose volt / Lásson a közönség, sok-sok-sok lila gólt!”

A szabadszállási Kreisch Zoli egyébként civilben egy épületgépészeti és fürdőszoba felszerelési cégnél dolgozik mint nagykereskedelmi vezető, a hétvégéken pedig feleségével járja a természetet, és fotókon, videókon örökítik meg szépségét.

Hasonló cikkünk:  Maradhatnak a kecskeméti üzletek ablakaira ragasztott reklámok, hiába tiltja a rendelet

„Ebből mi nem keresünk pénzt, egyszerűen csak szeretnénk minél többeknek megmutatni a természet értékeit és hogy a mai, rohanó, félelmekkel teli világban is van szépség, van kikapcsolódási lehetőség” – mondta Zoli. Akinek másik szenvedélye – már nem nehéz kitalálni – a focimeccsekre járás, a szurkolás.

A csapat mentalitása példaértékű

„Gyerekkoromban Fradi-szurkoló voltam. Fiatalon őrjöngtem a tévé előtt, amikor a BL-csoportkörében szerepeltek. A magyar foci azonban nagy változáson esett át. Az akkori csapatban alig volt néhány légiós. Sokan emlékszünk még az akkori játékosokra: Hajdú, Vincze, Telek, Hrutka, ifj. Albert, Lipcsei, Lisztes, Keller, Zavadszky és a nagy kedvencem, aki sajnos már nem él, Simon Tibi. A mai Fradiból – úgy gondolom, többekkel együtt – hiányolom a tehetséges magyar játékosokat. Ellenpéldaként itt a Kecskemét. Csupa fiatal magyar játékossal felküzdötték magukat az élvonalba, sőt, annak is az elejére. Remélem, az összehasonlításért nem haragszik meg, de engem Nagy Krisztián játéka emlékeztet a leginkább Simon Tibiére. Szerintem Krisztián is képes lenne akár a saját fejét az ellenfél lába elé tenni, ha ezzel megakadályozhatja, hogy csapata gólt kapjon. Ez a mentalitás nagyon tetszik nekem, emiatt kezdtem el kijárni a KTE meccseire. Általában apósommal és a nagy fiammal megyünk a Széktói Stadionba, de apósommal a múlt fordulóban Felcsútra is elkísértük a csapatot. Ott fantasztikus játékkal győztek a srácok. De nemcsak a csapat volt szenzációs, a szurkolók is kitettek magukért – akárcsak tegnap, a ZTE ellen is” – tette hozzá az amatőr filmes.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...