fbpx

FRISS HÍREK

Hogy néz ki a tökéletes futóbicaj?

- Advertisement -

Meglephet ugyan, de a futóbiciklik használata csak az utóbbi években terjedt el, s egyre népszerűbb mini járgányoknak minősülnek. Ez az első bicaj, amivel a kis lurkók találkoznak. A szülők többsége azért dönt a futóbicikli mellett, mert ily módon ismerteti meg a gyermeket a kerékpározás világával, valamint egyúttal biztosítják számára a stabil gyakorlást. 

A bringázást viszont csak akkor szerettethetjük meg igazán a kicsivel, ha élvezi is, amit csinál, így elengedhetetlen a minőségi futóbicikli megléte. De hogyan néz ki a tökéletes darab? Járjunk utána együtt!

Így válasszunk futóbiciklit…

Egy futóbicikli akkor lesz csak igazán tökéletes, ha maximálisan odafigyelünk a vásárlás során. Ebben segítségünkre lehet néhány szempont, illetve a Bikepro.hu kerékpár webshop futókerékpárjainak kínálatába is érdemes belelesnünk. De kezdjük mindjárt az elején!

A futókerékpár egy pedál nélküli járgány, amelyet a kicsik a lábukkal tudnak hajtani. Nincs se pedál, se lánc, se oldalsó kerék, és gyakorlatilag nem szükséges pedálozni tanítani sem a gyerkőcöket. Azért érdemes használni, mert fejleszti az egyensúlyérzéket, és a lurkók beletanulhatnak a bringzásba. 

A kiválasztás során a minőség és a biztonság az elsődleges szempont. Nem lehetnek rajta éles, kiálló alkatrészek, ugyanakkor az sem mindegy, hogy milyen anyagból készül. Az ilyen bicajnak könnyűnek is kell lennie, hogy a gyermekek megbirkózzanak a súlyával. A vásárlás során az ülésmagasság pontos meghatározására kell még odafigyelnünk. 

Hasonló cikkünk:  Szakképzési intézményekért is bejelentkeztek egyetemi-alapítványi és egyházi fenntartók

Létezik tökéletes futóbicikli? Persze!

Vannak olyan darabok, amelyekbe egyszerűen semmilyen módon nem tudunk belekötni. A hibátlan tervezés, a geometria, a jól gördülő gumi és a letisztult, egyszerű megjelenés mind-mind árulkodó jelnek minősülnek.

A Cannondale Lefty bringái után az ilyen darabot akár Full Righty-nak is nevezhetnénk, tekintve, hogy mindkét kerék féloldalas felfüggesztést kapott, szóval roppant egyszerű a belső cseréje defekt esetén. 

Aztán ott van még az egycsavaros rögzítésű stucni, illetve az Odyssey Elementary stucnik rögzítési elvét követő bilincs – mindkettő nagyon különleges! Persze mindez csupán a töredéke azoknak a paramétereknek, amelyek tökéletessé teszik az aprócska bicajokat. 

Honnan tudjuk, hogy a megfelelő futóbiciklit választjuk? 

A biztonság és a minőség – csak ezeket a tulajdonságokat tudjuk hangsúlyozni. A magyar bringás piacon számos olyan produktumot látunk, amelyek eleget tesznek ezen követelményeknek. 

Ha a fentebb olvasható leírás ráillik a kiszemelt darabra, akkor minden bizonnyal jó döntést hoztunk. Gyermekünk boldogsága és fejlődése érdekében mindenképpen érdemes invesztálni egy futóbiciklibe, viszont a biztonságát szem előtt tartva kell mindig választanunk, így nem mondhatunk le a Bikepro.hu kerékpár webshop által nyújtott minőségről sem!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...