fbpx

FRISS HÍREK

Hogyan tehetjük színesebbé a fürdőnket?

- Advertisement -

Hogyan tehetjük színesebbé a fürdőnket?

Ha egy olyan lakásba költözünk, ahol már adottak a fali csempék, a fal- és a hidegburkolatok színei, és jelenleg nincs lehetőségünk újra burkolni a fürdőszobát, akkor átgondolhatjuk, hogy megelégszünk-e a jelen állapottal, vagy pedig valahogyan változtatunk rajta.

Ha ez utóbbi mellett döntünk, akkor fontolóra vehetjük a kisebb kiegészítők lecserélését más színű darabokra, vagy pedig a bútorzat teljes cseréje mellett is dönthetünk. A Gemini-Duo webáruház fürdőszobabútorai mellett mindent egy helyen megtalálunk, legyen szó szaniterekről, kiegészítőkről, kádról vagy zuhanykabinról.

A kék mint legjellemzőbb fürdőszobai szín

A vizet általában a kék színnel párosítjuk, így nem csoda, hogy a legtöbb fürdőszobában megjelenik valamilyen formában a kék, valamint az uszodák, fürdők jellegzetes árnyalata is ez. Friss és üde hatást érünk el vele, de ahogy minden színnél, már a kéknél is figyeljünk arra, hogy ne kerüljön túlsúlyba, mert akkor pont olyan hatást érünk el vele, hogy nem fogjuk jól érezni magunkat a saját fürdőszobánkban.

A zöld örök nyugtató hatása

Akik állandó nyugalomra vágynak, kiegészíthetik a fürdőjüket zöld színekkel, bár ez inkább a szobákban szokott divatos lenni. Kombinálni is lehet a zöldet a természet más színeivel, így a barnával, feketével, bézzsel, sárgával.

Ha nem akarod sem a kiegészítőidet, sem pedig a bútoraidat lecserélni, a legegyszerűbb megoldás, melyre sokan nem is gondolnak, hogy benépesítsd a fürdőszobádat növényekkel. Jó esetben van ablaka a fürdőnek, így élő növények kerülhetnek oda, de ha nagyon nincs más mód, akkor ma már kaphatók olyan élethű művirágok, amelyekről nagyon nehéz megállapítani, hogy nem igaziak.

Hasonló cikkünk:  Rogán Antal adta át néhány éve a közpénzből megtámogatott élményparkot, most végleg bezárt

Élénk színek a fürdőben, a lila és a piros

Nem gyakran találkozunk vele, de a lila szín szerelmesei próbálkozhatnak bátran a lilával. Halvány árnyalatai mindenképpen nyugalmat fognak árasztani, mint a levendula, erősebb lila fürdőben pedig biztosak lehetünk benne, hogy egy idő után tele leszünk energiával.

Hasonló a helyzet a pirossal, de itt már jobban vigyázzunk, nehogy ellenkező hatást érjünk el vele. A pirossal érdemes először kisebb “tételekben” barátkozni, először az apróss kiegészítők terén, pl. szappan- vagy fogkefetartó, aztán beszerezhetünk piros törölközőket vagy a zuhanyfüggöny lehet ilyen árnyalatú.

A minimalista színek

Napjainkban igen kedvelt lett a fekete. Persze ezt remélhetőleg senki nem fogja túlzásba vinni a fürdőjében, de szép egységet alkothat a fehérrel, sötétbarnával, szürkével, bézzsel, főleg, ha valamilyen minta köré is ágyazzuk a formákat a fürdőben.

Ezek a színek inkább morózusabbak. Ha vidámságot szeretnél becsempészni a fürdődbe, akkor mindenképp a kéket, zöldet, sárgát, pirosat, narancsot válaszd, akár többet egyszerre.

A fürdőszoba nagyságát optikailag növelheted a fehér vagy pasztell árnyalatokkal, és megtörheted a hangulatokat fém kiegészítőkkel, pl. tükörrel. Ha pedig mégis van rá mód, akkor érdemes a csempét lecserélni és abban a színben keresni egy árnyalatot, amely leginkább passzol az ízlésedhez.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...