fbpx

FRISS HÍREK

Sok kecskeméti utca közlekedési rendje módosul májustól

- Advertisement -

Forgalomcsillapítás céljából módosította több kecskeméti utca közlekedési rendjét a Városüzemeltetési Bizottság.

A Halasi út – Mindszenti körút – Matkói út – Szent László körút által határolt területet lakó-pihenő övezetté nyilvánították. Ezentúl tehát a Kolozsvári utca – Cserhát utcák közti utcákban, illetve az ezeket átszelő Brassói, Lőcsei és Nagyváradi utcákban legfeljebb 20 km/h sebességgel szabad közlekedni és csak egyirányban. A lakó-pihenő övezetbe az ottlakókon felül csak látogatás, betegszállítás, szolgáltatás céljából lehet behajtani gépjárművel, továbbá csak kerék- és motorkerékpárral. Régóta azt tapasztalják az ittlakók ugyanis, hogy a nagyobb utak forgalmát a városrész kisebb utcáin keresztül kerülik ki az itt áthaladó autósok, és ezért kérték a forgalomszabályozást.

Változások lesznek a következő utcákban is:

  • A Horog utca első 25 méterén, a Mezei utca útcsatlakozásánál nem lehet parkolni,
  • a Szent Miklós utca – Tatár sor útkanyarulatában 25-25 m hosszon 30 km/h sebességkorlátozást vezetnek be, ugyanígy
  • a Zöldfa utca teljes hosszára, továbbá a Zsinór utca, Dankó Pista utca és a Kinizsi utca Belső-Szegedi út – Mezei utca közötti szakászára is 30 km/h sebességkorlátozást, valamint a Zöldfa, Zsinór, Dankó Pista és a Kinizsi utcákban 5 tonnáig súlykorlátozást is.
  • A folyamatos haladás elősegítésére megállási tilalom lép életbe a Lánchíd utca Nyíri út útcsatlakozásánál, illetve
  • a Nyíri út páros (bal) oldalán az Arborétum lakópark és a III. Béla – Károly körút csomópontjában lévő körforgalom közötti szakasz útpadkáin is.
  • 30 km/h óra sebességgel lehet maximum haladni a Vereckei utcában is a Guba park mellett a Vacsiközben.
  • Az Apponyi Albert tér Hoffman János utcai és Hosszú utcai útcsatlakozásainál behajtási korlátozást vezetnek be. Az érintett terület részben burkolt, részben burkolatlan és keskeny is, ezért átmenő forgalom céljára nem alkalmas, csak az ottlakók ingatlanjaik elérésére, mégis az itt elhaladók a területet gyakran kikerülő útként veszik igénybe.
Hasonló cikkünk:  Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán - a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

Az új közúti forgalomszabályozások 2023. május 2-től lesznek érvényesek, a megfelelő információs tábláknak is addig kell kikerülniük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...