fbpx

FRISS HÍREK

Szaporítók lophattak el egy ebet Lakiteleken, négy nap után került elő a border collie

- Advertisement -

Pajti egy gyönyörű, nyolcéves border collie kan. Pajti húsvétvasárnap hajnalban tűnt el, valaki egy lakiteleki családtól vitte el. Kivágta a kerítést, majd azon keresztül, erőszakkal vonszolhatta ki, ugyanis megsérült, és félelmében maga alá piszkított az eb. A gazdája szerint szaporítók lophatták el, fedeztetés céljából, nem tudván, hogy a kutyát már több éve ivartalanították. Lengyel Ágnes és családja attól tartott, ha erre a tolvaj rájön, bántalmazni fogja mérgében Pajtit.

Attól félt a család, hogy soha többé nem látják a kutyájukat. Pajti nem volt szökős, a portájuk kerítése jól zár, ráadásul egyetlen kutya sincs a világon, amelyik képes lenne drótvágóval megrongálni egy kerítést.

A gazdi elmondta, hogy döbbenten vették észre a nyomokat: „a kutyánk széklete alapján a tolvajok benyúltak, megragadták a grabancát, erővel húzták ki, vonszolták át a kerítésen vágott lyukon.” Lengyel Ágnes állatvédőként is ismert, így nem csoda, hogy megviselték a történtek.

„Pajti gyönyörű, de mára már kicsit lelassult, meghízott, ám ez csak azoknak tűnik fel, akik ismerik ezt a fajtát. A border collie most nagyon divatos kutya lett, a kutyánk erőszakos megszerzésének a módja arra utal, szaporítók nézték ki maguknak az állatot, hogy fedeztessék, egy – gondolom – szintén lopott szukával. Attól féltünk, hogy az, aki képes így elvinni egy kutyát, ha rájön, hogy amiért ellopta, arra az állat már alkalmatlan, mérgében bántalmazhatja” – mondta Ágnes.

Hasonló cikkünk:  Dürgés és futás: újra Túzokünnepet rendeznek Bösztörpusztán

Az ebrablást bejelentették a hatóságoknál is, a közösségi oldalakon is közzétették a kutya fényképét, magas jutalmat ígértek annak, aki segít megtalálni a négylábú családtagot. Eközben rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel járták végig a környéket, Pajtit keresve. A vadászokat is értesítették, nehogy kóbor kutyának nézzék Pajtit, az állatorvosok rendszerébe is bekerültek az ellopott eb azonosító chipjének adatai.

Végül négy nap után került elő a kutya: „a szomszéd utcában látta meg valaki… Legalább annyi lelkiismeret volt a tolvajban, hogy szinte hazáig hozta, a jutalomért már nem volt mersze jelentkezni. Pajti nagyon rossz bőrben volt, de nem azért, mert erre kóborolt volna, hiszen eltűnése óta csak a környéket jártuk, látnunk kellett volna, ha itt kóborol. Orvoshoz vittük, befoltoztuk a kerítést, s mostantól még jobban figyelünk rá is, ahogyan a többi állatunkra is vigyáztunk mindig” – mesélte Ágnes.

„A border collie pont egy olyan, a tengerentúlon is ismert, kedvelt, divatos fajta, amit nagyon keresnek…, szinte bármennyit el lehet adni, még akkor is, ha a kijuttatása bonyolultabb” – mondta Bozó Tamás kutyatenyésztő, aki szerint pár éves szünet után újra megerősödtek a szaporítók, a kutyacsempészek. Hozzátette: a tolvajok a szaporítók megrendeléseire lopnak, kinéznek egy kutyát az utcáról, este betörnek, s már viszik is az ebet.

via Blikk

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...