fbpx

FRISS HÍREK

Tartós hiba a közoktatásban: visszatért a tanóra, de maradt a foglalkozás is

- Advertisement -

Noha a korábban a Klebelsberg Központ azt közölte, hogy nincs szó semmi komolyabb szándékról a megfogalmazás mögött és csak egy technikai frissítés során bekövetkezett fatális tévedés történt, lapunk egyik fiatal olvasója arra hívta fel a figyelmünket, hogy a KRÉTA-rendszerben továbbra is szerepel a foglalkozás megnevezés a tanóra mellett.

Azaz ahogyan arra L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője korábban egy Facebook-posztjában felhívta a figyelmet:az elsőre lényegtelennek tűnő különbségnek azért van jelentősége, mert tanórát eddig csak képesített szakember, foglalkozást viszont bárki tarthat. Emellett a tanóra 45 perces, a foglalkozás pedig egy órás.”

Forrás: KecsUP.hu

Az ügyben a KecsUP megkereste a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét. Szerettük volna megtudni, hogy véleményük szerint a „foglalkozás” kifejezés mennyire helyénvaló a közoktatási rendszerben, az mit sejtet. Nagy Erzsébet a szakszervezet országos választmányi tagja lapunkkal közölte: a nemrégiben feltűnt kifejezés aggályos abból a szempontból, hogy így gyakorlatilag bárkit (is) be lehet küldeni egy adott tanórára, nem szükséges, hogy az illető pedagógus legyen. Szerinte a tanórák foglalkozássá alakítása amúgy csak egy trükközés, amivel a szakemberhiányt próbálják eltakarni az illetékesek, noha ezt folyamatosan tagadják.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...