fbpx
16.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Üldözi a KTE a Fradit, a Paks pedig a KTE-t

- Advertisement -

Talán a bajnokság egyik legfontosabb mérkőzése következik április 28-án péntek este 8 órakor a KTE számára: Szabó István csapata „ezüstcsatát” vív a Paks ellen a Széktói Stadionban.

A Kecskemét szombaton ismét nagyszerű győzelmet aratott, 2:1-re nyert Székesfehérvárott. Aki nem látta a meccset, a végeredmény alapján szorosnak is gondolhatná, de az igazság az, hogy a vendégek egyértelműen, minden tekintetben felülmúlták a házigazdákat.

„Egy ilyen jó csapat ellen mindenkinek a maximumát kell nyújtania, különben nagyon kevés esélyünk van” – méltatta Bartosz Grzelak, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője a KTE-t. És ez már a sokadik alkalom az idényben, amikor a Kecskemét ellenfelének mestere kénytelen elismerni: a nagy akarattal játszó, lendületes és egyre magabiztosabb újonc ellen kevésnek bizonyultak, gyakorlatilag tehetetlenek voltak. Szabó István is elismeréssel beszélt tanítványairól, kiemelte, hogy bátran és kezdeményezően mertek futballozni, ötletes, gyors és kreatív volt a játékuk (bár a második félidővel azért nem volt teljesen elégedett).

Fehérvárott is volt okuk az örömre a KTE játékosainak és szurkolóinak / Fotó: KTE Facebook-oldala

Valószínűleg nem volt olyan KTE-szurkoló, aki legalább félszemmel ne figyelte volna, szombaton mit játszik a Fradi, valamint vasárnap a Paks és a Debrecen. Hiszen megvolt rá az esély, hogy 4 vagy akár 3 pontra csökkenjen a KTE hátránya az éllovas Ferencvárossal szemben – de aztán jött a 17 éves Lisztes Krisztián, és megmentette a zöld-fehéreket a blamától a Vasas ellen. A Paks és Debrecen is behúzta a maga meccsét, így üldözik tovább a hírös városiakat, nagy a küzdelem a dobogóért.

A KTE azonban 5 fordulóval a bajnokság előtt komoly lépéselőnyben van: 7 ponttal a Duna-partiak és 8-cal a hajdúságiak előtt. Egyre közelebb van az áhított érem, és ezzel együtt a nemzetközi kupában való indulás joga. A merészebbek aranyról is mernek még álmodozni, a realistábbak amondóak: az ezüst lehet a cél, de annak megszerzésére már tényleg nagy sansza van a kecskemétieknek.

Forrás: eredmenyek.com

Ilyen szempontból nevezhetjük az idény egyik, ha nem a legfontosabb meccsének a KTE számára a pénteki derbit, hiszen a Bognár György vezette, utóbbi időben szintén pazarul menetelő Paks lép pályára a Széktói Stadionban, a gólkirály-jelölt Varga Barnabással soraiban. Egyszerű a képlet: ha nyer a KTE, a Paksot leszakíthatja magáról. Az idénybeli két összecsapás a hazaiak mellett szól, szeptemberben 3:1-re legyőzték az atomvárosiakat (emlékezetes volt, hogy Banó-Szabó Bence gólját először érvénytelenítették les miatt, közben édesapja lecserélte, aztán csak megadták a találatot, így a kispadnál együtt örülhetett az edző és a fia). Februárban pedig Pakson 0:0-ra végeztek a felek egy nem túl emlékezetes és látványos meccsen.

Hasonló cikkünk:  Így indult a tavaszi szünet: a miniszterelnök beírt a gyerekek ellenőrzőjébe - szavazással

Ha már góllövőlista: ugyan a KTE játékosai közül senki nincs az élmezőnyben, de talán nem is baj, mert a Kecskemétnek viszont sok gólerős játékosa van, akiktől bármikor lehet remélni, hogy betalálnak. Megnéztük, az NB I mezőnyében az egyes csapatokból hányan köszönte be az ellenfeleknek legalább ötször. Ezt a rangsort a KTE vezeti, ugyanis 5 ilyen játékosa van: Katona Bálint 7, Horváth Krisztofer és Nagy Krisztián 6-6, Banó-Szabó Bence és Tóth Barna 5-5 gólt jegyez. A Fradi is csak 4, a Paks és a Debrecen pedig 3 ilyen gólerős futballistát tudhat sorai között (míg például a Puskás és az Újpest kettőt-kettőt, a Fehérvár pedig mindössze egyet).

Hiánypótlás kell a licenchez

A múlt hét kellemetlen híre volt a KTE számára, hogy az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága elbírálta a 2023/24. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es), nemzeti másodosztályú (NB II) és nemzetközi (UEFA) női licenckérelmeket és a benyújtott dokumentumok értékelését követően hiánypótlást kért a klubtól.
„Csapatunk ebben a szezonban magasan az elvárások felett teljesít, így bízva az esetleges nemzetközi szereplésben, klubunk ennek megfelelően az NB I-es mellett nemzetközi licenckérelmet is beadott a megadott határidőre. A Licencadó Bizottság első körben minimális formai hiánypótlás kért, melyet már meg is kezdtünk és a rendelkezésre álló határidőig be is fogunk fejezni” – adott ki közleményt a KTE. Megkérdeztük a klubot, pontosan mi kellene még a licenchez, de további információt nem kívántak közölni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...