fbpx

FRISS HÍREK

A kormány bő egy évvel az EP és önkormányzati választások előtt változtatna a szabályokon

- Advertisement -

2024. június 9-én lesznek a következő EP- és önkormányzati választások Magyarországon. A kormány pedig bő egy évvel a szavazás előtt még belenyúlna a szabályokba. A Magyar Nemzet egy cikke szerint az önkormányzati választást megelőző egy évben az időközi választás helyett a választási lista alapján adhatna képviselőt az a párt, amelyik addig a mandátum birtokosa volt.

Ahol 50 napnál kevesebb van hátra az időpontig, és a kampány is elkezdődött, ott tartanák meg a már kiírt választásokat. Ahol tehát május 27-én indulna a kampányidőszak, ott nem lesz időközi. A 15 kiírt választásból így csak 8-ra kerülhetne sor.

Ha valamelyik párt vagy pártszövetség kompenzációs listát akar állítani, akkor annyiban változhat, hogy a tízezer főnél nagyobb településeken az egyéni körzetek legalább kétharmadában jelöltet kell állítania.

Hasonló cikkünk:  Az állam a tranzakciós illetékkel sarcol a bankokon keresztül

Ahol a kerületek kétharmadában polgármesterjelöltet állított a jelölőszervezet, annak lehet kompenzációs listája. A kormánylap szerint a javaslatról jövő kedden szavaz majd a parlament, és a kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba, amennyiben Novák Katalin aláírja.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...