fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

A kormány bő egy évvel az EP és önkormányzati választások előtt változtatna a szabályokon

2024. június 9-én lesznek a következő EP- és önkormányzati választások Magyarországon. A kormány pedig bő egy évvel a szavazás előtt még belenyúlna a szabályokba. A Magyar Nemzet egy cikke szerint az önkormányzati választást megelőző egy évben az időközi választás helyett a választási lista alapján adhatna képviselőt az a párt, amelyik addig a mandátum birtokosa volt.

Ahol 50 napnál kevesebb van hátra az időpontig, és a kampány is elkezdődött, ott tartanák meg a már kiírt választásokat. Ahol tehát május 27-én indulna a kampányidőszak, ott nem lesz időközi. A 15 kiírt választásból így csak 8-ra kerülhetne sor.

Ha valamelyik párt vagy pártszövetség kompenzációs listát akar állítani, akkor annyiban változhat, hogy a tízezer főnél nagyobb településeken az egyéni körzetek legalább kétharmadában jelöltet kell állítania.

Hasonló cikkünk:  Az önkormányzatokat fogja ellenőrizni a kormány

Ahol a kerületek kétharmadában polgármesterjelöltet állított a jelölőszervezet, annak lehet kompenzációs listája. A kormánylap szerint a javaslatról jövő kedden szavaz majd a parlament, és a kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba, amennyiben Novák Katalin aláírja.

Hasonló cikkünk:  Tartós fogpótlások alacsony komplikációs aránnyal

via 444

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...