fbpx
23 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

A KTE Kft. stadionfejlesztési tervet nyújtott be, az MLSZ hiánypótlást kér

A Kecskeméti TE 1911 Kft. sportfejlesztési programot készített és nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) még idén február 28-án, melynek keretében a következő fejlesztéseket tervezik elvégezni:

  • új 105X68 méteres élőfüves pálya, pályafűtéssel, vízelvezetéssel, új öntözőrendszerrel (bruttó 523 millió forintért),
  • a stadion lelátóinak lefedésére engedélyezési és kiviteli terv elkészítése (bruttó 30 millió forintért), valamint a
  • a stadion főbejárata előtti buszparkoló kialakítása (9,8 millió forintért).

Az MLSZ május 4-én hiánypótlást kért a KTE-től, amely alapján a kecskeméti önkormányzatnak 10 év határozott időtartamra szóló térítésmentes használatra vonatkozó tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozatot szükséges benyújtania. Erre azért van szükség, mert a Széktói Stadion tulajdonosának, ami a kecskeméti önkormányzat, hozzájárulását kell adni. A csütörtöki közgyűlésen tehát a képviselők arról döntenek, hogy a KTE Kft. részére az ingatlan 10 évre szóló térítésmentes használatát biztosítják; – amire minden bizonnyal igent mondanak.

Stadionvita

Hétvégi cikkünkben itt írtunk arról hosszabban, hogy 2015-ben, amikor felmerült a Széktói Stadion fejlesztésének lehetősége, arra végül miért nem került sor és miért nem látta azt akkor megfelelő iránynak a kecskeméti városvezetés. Most viszont, hogy a KTE hosszú évek után visszajutott az NB1-be, és újoncként mindenki meglepetésére már biztosan kijutott a nemzetközi porondra, mindenki azt kérdezi, vajon az EKL-ben az első mérkőzését játszhatja-e a 70-es évek hangulatát máig őrző Széktói Stadionban Szabó István mester legénysége.

Hasonló cikkünk:  Odébb van még az aluljáró építése a Ceglédi úton
Hasonló cikkünk:  Lehet-e továbbra is a KTE vezetőedzője Szabó István az NB-I-ben?

A választ egyelőre senki sem tudja, csak annyi ismert, hogy a KTE Kft. pályázatot nyújtott be a társasági adó (TAO) kedvezmény által igénybe vehető forrásokra stadionfejlesztés céljával. Arra az ellenzéki képviselői kérdésre, hogy a kecskeméti önkormányzat beszáll-e a stadionépítésbe, Szemerey Pataki Klaudia fideszes polgármester azt felelte: ez a KTE Kft. sikeres TAO pályázatától függ, ami, ha sikeres, akkor az önkormányzat „megvizsgálja az önrész biztosításának lehetőségét”.

Az sem titok, hogy a KTE alternatív helyszínként előrehaladott tárgyalásokat folytat a szegediekkel, akik fogadókészek a lila-fehérek nemzetközi meccseit illetően, amiről Tóth Ákos sportigazgató nem régen beszélt az M4-nek adott interjújában.

Kapcsolódó cikkünk:

Stadionvita Vancsura és Szemereyné között. Alkalmas a Széktói Stadion nemzetközi meccsre?

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...