Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Akciózott a Fidelitas: eurókötegekkel tömött táskával várták az Európai Parlament delegációját

- Advertisement -

A Fidelitas aktivistái eurókötegekkel megtömött táskával várták az Európai Parlament uniós pénzek felhasználását vizsgáló delegációját hétfőn.

Ezzel Eva Kaili, volt EP-alelnök korrupciós ügyére utaltak. A több százezer eurónyi kenőpénz egy részét táskákban és egy bőröndben rejtegette a botrány miatt lemondó Kaili és a férje. Fel is matricázták a fidelitasosok Kaili képével a bőröndöket.

Az akcióról szóló beszámolójukban azt írták, hogy „elvileg vizsgálódni jöttek, de már a bizottság személyi összetétele is borítékolja, hogy az ítélettel a kezükben érkeztek a budapesti kiruccanásukra. Mindeközben Brüsszelben az Európai Unió történetének legnagyobb korrupciós botránya zajlik, amiről persze ugyanezek a képviselők mélyen hallgatnak”.

A delegáció három napig lesz Magyarországon, hogy az uniós költségvetés védelméről és a jogállamisági feltételességi mechanizmusról szóló ügyekről tájékozódjanak. Meg akarják vizsgálni a helyreállítási és ellenálló képességi alap magyarországi működtetésére kialakított folyamatokat és ellenőrzési módját is. Találkoznak majd kormánytagokkal, a felfüggesztett uniós forrásokról szóló tárgyalásokat vezető Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel és Bóka Jánossal, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkárával is.

Az uniós pénzügyekben érintett magyar parlamenti bizottságok ellenzéki tagjaival nem találkoznak. Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke elmondta, hogy a négy találkozóra csak a bizottságok elnökeit hívták meg, sem ellenzéki, sem pedig kormánypárti tagok nem lesznek jelen ezeken. Bánki szerint ez a delegáció kérése volt. Róna Péter, a DK EP-képviselője viszont azt mondta, hogy eredetileg az ellenzéki képviselők is kaptak meghívót, de végül csak a kormánypárti elnökökkel találkozik a vizsgáló delegáció.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version