fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Az ukrán külügyi szóvivő szerint csak a Kreml támogatja Orbán Viktor kijelentéseit

Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő reagált Orbán Viktor kijelentéseire: csak a Kreml támogatja azokat, Ukrajna pedig készen áll arra, hogy felszabadítsa az összes, Oroszország által megszállt területét.

Oroszország Ukrajna elleni agresszióját úgy kommentálta a magyar miniszterelnök, hogy mindegy, ki kit támadott meg. Meggyőződése, hogy Ukrajna nem képes megnyerni a háborút. A kormányfő levette Oroszországról a felelősséget az Ukrajna elleni agresszióért, ezért a Kreml örülhet – írta Nyikolenko Facebook posztjában.

Emlékeztetett arra, hogy egyes európai politikusok tavaly még azzal érveltek: Ukrajnának nincs esélye 72 óránál tovább kitartani. – Tévedtek akkor is, és most is tévednek. Az ukránok folytatják a harcot területeik orosz megszállás alóli teljes felszabadításáig. Ez az egyetlen módja a béke helyreállításának, és nemcsak Ukrajna, hanem egész Európa biztonságának szavatolása érdekében is – hangsúlyozta a szóvivő.

Hasonló cikkünk:  Előterjesztette magát Szijjártó Péter, a miniszterelnök ki is nevezte
Hasonló cikkünk:  Egyhangúan megszavazták Polt Pétert az uniós ügyészek szervezetének alelnökének

Orbán Viktor Katarban azt mondta: nem az a fő kérdés, hogy ki támadott meg kit, hanem, hogy mi fog történni a következő reggel: újabb emberek fognak meghalni. A miniszterelnök szerint ezért először tűzszünetre van szükség, utána pedig el lehet kezdeni az új európai biztonsági rendszer megtárgyalását.

via Magyar Hang

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...