fbpx
2.2 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Az ukrán külügyi szóvivő szerint csak a Kreml támogatja Orbán Viktor kijelentéseit

- Advertisement -

Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő reagált Orbán Viktor kijelentéseire: csak a Kreml támogatja azokat, Ukrajna pedig készen áll arra, hogy felszabadítsa az összes, Oroszország által megszállt területét.

Oroszország Ukrajna elleni agresszióját úgy kommentálta a magyar miniszterelnök, hogy mindegy, ki kit támadott meg. Meggyőződése, hogy Ukrajna nem képes megnyerni a háborút. A kormányfő levette Oroszországról a felelősséget az Ukrajna elleni agresszióért, ezért a Kreml örülhet – írta Nyikolenko Facebook posztjában.

Emlékeztetett arra, hogy egyes európai politikusok tavaly még azzal érveltek: Ukrajnának nincs esélye 72 óránál tovább kitartani. – Tévedtek akkor is, és most is tévednek. Az ukránok folytatják a harcot területeik orosz megszállás alóli teljes felszabadításáig. Ez az egyetlen módja a béke helyreállításának, és nemcsak Ukrajna, hanem egész Európa biztonságának szavatolása érdekében is – hangsúlyozta a szóvivő.

Hasonló cikkünk:  Oscar-díj: Mihalek Zsuzsa vihette haza a szobrot, mint a legjobb látványtervező

Orbán Viktor Katarban azt mondta: nem az a fő kérdés, hogy ki támadott meg kit, hanem, hogy mi fog történni a következő reggel: újabb emberek fognak meghalni. A miniszterelnök szerint ezért először tűzszünetre van szükség, utána pedig el lehet kezdeni az új európai biztonsági rendszer megtárgyalását.

via Magyar Hang

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...