fbpx
20 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Európa-napját ünnepelték a fideszes megyeszékhelyen

Miközben a nemzeti szittya jobboldal folyamatos össztűz alatt tartja Brüsszelt, bírálva az európai uniót, mintha mi sem történne napi szinten, az egyesült Európa napját ünneplik országszerte.

Így van az Szolnokon is, ahol amúgy Szalay Ferenc fideszes polgármester a közgyűléseken élőben alázza az Európai Uniót, többek között azért, mert szankcionál és nem ad támogatást hazánknak, holott az szerinte jár.

Szombaton Szolnokon ráadásul a svéd EU-elnökség alkalmával a vendég a mostanában utált Svédország volt, ami svéd témájú foglalkozásokban, rajzpályázatban merült ki.

Számos program színesítette a rendezvényt, ami délután ABBA-emlékkoncerttel zárult.

Minden évben május 9-én ünnepeljük meg az Európa-napot, mely az európai békét és egységet állítja reflektorfénybe. Ez a nap a történelmi jelentőségű Schuman-nyilatkozat évfordulója. E nyilatkozatában Robert Schuman francia külügyminiszter új politikai együttműködést vázolt fel Európa számára annak érdekében, hogy a kontinens országai között soha többé ne robbanjon ki háború. Robert Schuman nyilatkozatát tekintjük az Európai Unió kialakulásához vezető út kezdetének.

Hasonló cikkünk:  Idén Szolnokon lesz a nemzetegyesítő búzaösszeöntés

Sebestyén Andrea volt a rendezvény műsorvezetője

Kézműveskedni is lehetett

Ugrálóvár is volt

A Jászkun-Picard Francia-Magyar Baráti Körök Egyesülete is bemutatkozott

A cikk a Szol24 és a KecsUP együttműködésének keretében jelenik meg a KecsUP-on is.

Hasonló cikkünk:  Pénteken újabb üzemanyagár emelkedés jön

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...