fbpx

FRISS HÍREK

Fociláz Kecskeméten – ismét legyőzte a KTE a Fradit! – képes beszámoló

- Advertisement -

Szombaton egy pillanatra Kecskemét vált a hazai foci fővárosává. Az a Kecskemét, amely a nemzetközi szereplést is jelentő ezüstéremért van versenyben, és a már bajnok Ferencvárost fogadta a Széktói stadionban teltház előtt. A KTE szurkolói hangos vonulással, a csapat pedig győzelemmel tette emlékezetessé a napot.

Presztízsértékkel bírt a találkozó abból a szempontból is, hogy a ferencvárosiak ebben a szezonban még nem tudták legyőzni a meglepetés kecskemétieket. Az újonc KTE ősszel hazai pályán 2:0-ra nyert, amit a zöld-fehér drukkerek akkor a felázott sáros pályával magyaráztak meg. A Fradi azonban az Üllői úton sem bírt a lilákkal, akik egy pontot hoztak el, miután egy fantasztikus szögletvariációból egyenlítettek. Sztanyiszlav Csercseszov csapata a szezon végi harmadik mérkőzésen sem tudott felülkerekedni Szabó István szárnyaló játékosain, akik küzdelmes meccsen magabiztosan nyertek 2:0-ra.

Az időjárás is kegyes volt, a pénteki egész napos eső után szombatra a nap is kisütött, így minden adott volt, hogy az önbizalomtól ittas KTE szurkolói 12. játékosként segítsék győzelemhez szeretett játékosaikat. A mérkőzés előtt már órákkal a belvárosban gyülekező KTE fanatikusai bizakodó hangulatban tehették tehát meg tétjeiket a Fradi ellen. A bátrabbak sima két gólos győzelmet jósoltak (és nem is lőttek mellé), a realistábbak az elmúlt hetek alapján a döntetlent is aláírták volna előre. Egy baráti társaság pedig a KTE NB1-be történő előszöri feljutásának emlékeiből csemegézgetett, és bevallásuk szerint ők sem nagyon hisznek a szemüknek, amilyen hullámvölgyeken ment keresztül a kecskeméti foci az elmúlt majd 20 évben.

— Újra fociláz. Tomiszlav Sziviccsel menetelt utoljára a KTE. Akkor játszottunk először az első osztályban. Az fantasztikus volt.
— De, ami most történik az egészen hihetetlen. Két éve alig jártunk ki néhány százan a Széktóiba hétvégenként. És most?! Az ezüstben és nemzetközi szereplésben reménykedünk.
— És a Fradival szemben a lehetséges kilenc pontból már négyet megszereztünk.
— A ferencvárosiak ismét a rossz pályára fogják majd a vereségüket, mint azt tették ősszel?
— Meglehet! Mi vagyunk a Fradi mumusa. Nem bírnak velünk. Szabó Pista mindig húz valami váratlant – beszélgettek a múltat a jelennel átszőve a KTE szurkolói.

Nem csalatkoztak végül sem a realisták, sem a régiek, ahogy azok sem, akik részt vettek a kecskeméti szurkolók közös vonulásában, ami a Kéttemplom közből indult és tartott egészen a stadionig.

Szombaton nem csak a feketébe és lilába öltözött KTE fanatikusok készültek, hanem a Kéttemplom köz vendéglősei is, akik a szokottnál hamarabb nyitottak. Az üdítő és a sör hideg volt, ami mellé ajándék ropi is járt, és plusz sörcsapot is beállítottak a gyorsabb kiszolgálásért, ami továbbra sem mondható el a stadionban lévő büféről. A menet 17 órakor indult, a KTE szurkolói a stadionból jól ismert KECSKEMÉT feliratú zászlót tartottak maguk elé.

Hasonló cikkünk:  Nyárlőrinc-Lakitelek szomszédvári rangadó lesz vasárnap

A Petőfi Sándor utcán / Fotó: Hraskó István

A több száz lila-fehér szurkoló rendőrök kíséretében békésen, dobbal és énekelve vonult át a főtérről a Petőfi Sándor utca irányába. A rendőri készültség nagyon nagy volt, volt olyan rendőr, akit Orosházáról rendeltek Kecskemétre. A biztosítást azzal is indokolták, hogy míg a kecskemétiek a Kéttemplom közben gyülekeztek, addig a ferencvárosi szurkolók a közeli Simonyi utcában lévő vendéglátó egységekben. A rendőrök a zöldeket onnan buszoztatták tovább 18 óra körül. A Fürdőnél is hatalmas volt a rendőri készültség. A fradisták részéről voltak, akik azt kiabálták, hogy a KTE csak negyedik lesz. Információink szerint semmilyen rendbontásra nem került sor.

A mérkőzésen egy pillanatig sem volt megállás. Az első nagy helyzet a 9. percben a Kecskemét előtt adódott, Belényesi fejesét Bogdánnak kellett védenie. A vezetést a KTE a 34. percben szerezte meg, két megnyert fejpárbaj után Szalai Gábor vágta a kapuba a labdát. Majd a második félidőben Tóth Barna szenzációs kapásgóllal növelte az előnyt, és a ráadásban Májer Milán is közel járt a gólhoz, lövése a felső lécről vágódott ki.

A pálya mellől szemlélve az eseményeket is úgy tűnt, hogy a KTE játékosai az idő előrehaladtával egyre magabiztosabbá váltak, nem kapkodtak és egymást mindig kisegítve futballoztak.

A KTE koncentráltan és hatalmas szívvel játszott – mondta Szabó István vezetőedző, aki szerint ezért tudták legyőzni a Ferencvárost 2:0-ra. Szalai Gábor nem is tudta szavakba önteni, amit érzett a gólja után, Tóth Barna pedig Szuhodovszki Somának ajánlotta a gólját, aki sérülés miatt nem léphetett pályára.

A Kecskemét az idényben hét pontot szerzett a bajnok Ferencváros ellen a megszerezhető kilencből, ami jól mutatja a lila-fehér klub erejét. A KTE szurkolói ezért nem is ok nélkül mondják egymás között, hogy bármi is lesz a bajnokság vége, újoncként az NB1-ben az igazi bajnok a KTE.

A KTE jövő vasárnap Újpesten lép ismét pályára, ahová várhatóan több száz kecskeméti fogja elkísérni kedvenceit.

Falusi Norbert (szöveg), Hraskó István (fotó)

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...