fbpx

FRISS HÍREK

Hétvégi programajánló könyvtártól a kocsmáig

- Advertisement -

Péntektől vasárnapig egészen eltérő programokat ígér Kecskemét és környéke. A szerkesztőséghez érkezett levelekből válogattunk össze olyan eseményeket, amiket a kisgyerekes családok, vagy az Y és Z generáció kereshetnek.

Felkérjük az olvasóinkat, írják meg a szerkesztőségünknek, milyen programokról készítsünk ajánlót a későbbiekben a szerkesztoseg@kecsup.hu emaicímre, vagy a közösségi felületeinken.

Péntek

Szabó Eszter grafikusművész a Természet Házában mutatja be gyönyörű madárgrafikáit.

A kiállítást megnyitja: Márta Krisztina, újságíró

Időpont: 2023. május 12., péntek, 17 óra

További részletek az esemény Facebook oldalán

 

Pénteken adják át a megújult Garázs Pubot. Először láthatjuk majd a kocsmában Filotás Benedek graffiti munkáit, így aznap este talán nagyobb nyüzsgésre, színesebb vendégkörre számíthatunk.

Időpont: 2023. május 12., péntek, 16 óra

Pontos helyszín és nyitvatartás a Garázs Facebook oldalán.

 

Szombat

Május 17-én lesz 40 éves a Kecskeméti Planetárium, ezért szombaton ingyenes születésnapi programokkal várják az érdeklődőket. HIBRID PLANETÁRIUMI VETÍTÉSSEL, és több korosztályt megszólító előadásokkal készülnek.

Időpont: 2023. május 13., szombat, 10-17 óra

Részletes program az esemény Facebook oldalán.

 

A Katona József Könyvtárban családi mesedélutánt tartanak. Egy gyönyörű művészi mesekönyv, Satoe Tone: Pipó utazása lesz a foglalkozás középpontjában.

Hasonló cikkünk:  Csak júniusban lesz kész a csomópont átépítése a Katona József Gimnáziumnál

A programot 5 éven felülieknek ajánlják, és Rendekné Nyul Marianna könyvtáros vezeti.

Időpont: 2023. május 13., szombat, 15 óra

 

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Hollókői Huba vezényletével filmzene koncertet ad a Hírös Agórában. Olyan klasszikusokat hallhatunk, mint a Vissza a Jövőbe vagy az Indiana Jones zenei tételei.

Időpont: 2023. május 13., szombat, 19 óra

A közművelődésért dolgozó kulturális intézmény programja sajnos nem ingyenes. Jegyek és részletek az esemény Facebook oldalán.

 

Még egy díjhoz kötött programot ajánlunk, Lajosmizséről. Vidám Marcsi kalligráfus workshopot tart a város művházában. Az alkalmon bevezet az ecsetfilces kalligráfia írás művészetébe.

Időpont: 2023. május 13., szombat, 14-17 óra

A workshop ára és részletei a művház weboldalán.

 

Vasárnap

A Nemzeti Színházban mutatták be Földes László Hobo Az utcazenész című produkcióját Vidnyánszky Attila rendezésében. A Színházi Olimpia keretében az előadás rövidített verziója szabadtéri turnéra indul Hobo az utcán címmel, és elsőként Kecskeméten lesz látható a Katona József téren.

Időpont: 2023. május 14., vasárnap, 16 óra

További részletek a színház weboldalán.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...