fbpx

FRISS HÍREK

Hogyan lehet megkülönböztetni az igazi álláshirdetést az átveréstől? Hasznos tippek a csalók elkerülésére a Jooble-től

- Advertisement -

Hogyan lehet megismerni az igazi álláshirdetést és elkerülni a csalókat? Olvass hasznos tippeket a Jooble álláskereső platformtól, hogy biztonságosan jelentkezhess az interneten található munkákra. A cikk többek között bemutatja, hogyan ellenőrizhető egy cég hitelessége és mire kell felfigyelni a hirdetés olvasásakor.

Az interneten számos álláshirdetési oldal és portál található, amelyek lehetővé teszik az álláskeresők számára, hogy egyszerűen új munkalehetőségek után nézzenek. A hirdetések rengetege között azonban sok a hamis ajánlat, amelyeket csalók hoznak létre, és általában pénzlehúzásra vagy a személyes adatok megszerzésére irányulnak. Az ilyen álláshirdetések könnyen felismerhetők, ha tudjuk, mire kell pontosan összpontosítani. Ez a cikk a Jooble tippjei alapján készült el, amely segíteni fog megkülönböztetni az igazi hirdetéseket a hamisaktól, és bemutatunk néhány trükköt, amelyek által biztonságosan jelentkezhetünk az internetes munkákra. A weboldalon külföldi és belföldi munkák egyaránt megtalálhatók, és a jól kifejlesztett keresőmotornak köszönhetően igény szerint egyszerűen kiemelhetők a keleti állásajánlatok Kecskemét környékéről is, de ezt a trükköt az ország bármelyik területével kapcsolatban felhasználhatjuk.

A hirdetést feladó cég hitelességének fontossága

A valós hirdetést feladók nagyrész olyan megbízható és ismert cégek, amelyek jelen vannak az online világban. Általában hivatalos weboldallal rendelkeznek, nem csak egy hirdetésük olvasható az adott felületen, különböző álláskereső oldalakon olvashatók visszajelzések a cégről, egyszerűen találhatunk információt a vállalat történetéről, szolgáltatásairól vagy termékeiről, stb. A valódi hirdetések vállalati elérhetőséget tartalmaznak és címet is – ez pedig könnyedén ellenőrizhető!

Ebből kifolyólag a hamis álláshirdetés ismeretlen cégek által publikáltak, nem rendelkeznek saját weboldallal, az online térképeken nehezen található vagy furcsa elérhetőségi címmel rendelkeznek, esetleges hiányosan mutatják fel fontosabb adataikat. Ezeket a hirdetéseket mindenképp el kell kerülni, mert akár egy rossz linkre kattintva is megszerezhetik az adathalászok a személyes információinkat, amelyeknek kellemetlen vége is lehet.

A hirdetés tartalmának megvizsgálása – honnan kezdjük?

A hamis hirdetések általában gyanúsan magas, mások számára elérhetetlen fizetéseket ígérnek, vagy olyan pozíciókat ajánlanak, amelyekhez semmilyen szakmai tapasztalat nem szükséges, mégis sok pénzt lehet keresni. A való világban az ilyen lehetőség igazi ritkaságnak számít – szakmai tapasztalat nélkül nehéz azonnal félmillió forintos fizetéseket megpályázni.

A hamis hirdetés tartalma a legtöbb esetben túlzó, homályos és egyszerűen irreális – logikusan meg lehet különböztetni a valós hirdetésektől, hiszen azok szinte kivétel nélkül pontosabbak és részletesebbek, továbbá pontosan megfogalmazott szakmai követelményeket tartalmaznak az adott pozícióhoz. Az álláskeresőknek érdemes arra is odafigyelni, milyen portálon találtak rá az álláshirdetésre, hiszen a kevésbé ismert honlapokat gyakran “megveszik” a csalók, vagy ezek a portálok nem ellenőrzik különösképp a beérkezett hirdetéseket. Érdemes inkább az olyan nemzetközileg elismert álláskereső oldalakat választani, mint a Jooble, ami számos országban bizonyított már. A Jooble egyszerre több hiteles álláshirdető weboldal ajánlatait gyűjti össze egy helyre. Ez lehetővé teszi az egyszerű állásbörzét, a fizetések mértékének összehasonlítását, az országon belüli régiók alapján való munkakeresést, illetve nem mellékes az sem, hogy a jelentkezés legtöbbször csak néhány kattintást igényel. Számos a betöltetlen állás Somogy megye különböző részein is, így érdemes rákeresni néhány szóval arra az álláskategóriára, ahol szeretnénk elhelyezkedni a jövőben.

Hasonló cikkünk:  2020-ban 19 ezer, 2023-ban 34 ezer magyar vándorolt ki Magyarországról 

Kommunikáció a hamis állásajánlatot megosztó “cégekkel”, vagyis a csalókkal

A valódi munkát kínálók (természetesen körülményektől függően) általában törekednek a személyes kommunikációra, mivel fontosnak tarthatják a személyes kontaktust, de ez természetesen földrajzi viszonylatban nem vonatkozik mindenkire, főleg, ha teljes állásban távmunkát fogunk végezni. Az azonban már gyanús, ha az álláshirdető személyek nem igazán szeretnének telefonon, videóhíváson keresztül vagy személyesen beszélni, nagy valószínűséggel csalók hirdetésébe futottunk bele. Ezek a csalók nem akarják felfedni kilétüket, valódi azonosságukat, és mivel még ha lenne is valami munkalehetőség náluk, az valószínűleg csak nem hivatalos úton jöhet szóba. Vigyázzunk a hasonló “lehetőségekkel”, mert tényleges veszélyt rejtegethetnek!

A Jooble álláskereső platform előnyei – hitelesség és pontosság mindenek felett

A Jooble weboldalon történő álláskeresés számos előnnyel jár. Az egyik legfontosabb, hogy a platform kizárólag hiteles forrásokból származó állásajánlatokat gyűjt össze az ország egész részéről, valamint az álláskeresők külföldi ajánlatokkal is találkozhatnak. A Jooble egy kiemelten felhasználóbarát oldal, ahol egyszerű a böngészés: elég csupán beírni a áhított állás kulcsszavait vagy címét, és meg is kapjuk az összes elérhető lehetőséget. Amennyiben betartjuk azokat a tippeket, amelyeket a cikkben felsoroltunk, megvédhetjük magunkat a kellemetlen csalódásoktól, és sok más veszélyes helyzettől, mint például az adathalászat. Óvatosan közelítsünk meg minden hamisnak tűnő állásajánlatot, kérjünk referenciákat, járjunk utána a cég eredetiségének, és így valószínűleg nem válunk csalók áldozatává.

(X)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...