Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Íme néhány tipp az edzőtermének a karbantartásához

- Advertisement -

Bár az egyszerű testsúlyos gyakorlatokkal is nagyszerűen formába lehet lendülni, de az emberek általában azért csatlakoznak az Ön edzőterméhez, mert komolyabb berendezéseket is szeretnének használni.

Ha azonban ezek nem működnek megfelelően, nemcsak a tagokat veszítheti el, hanem az alkalmazottak is demoralizálódhatnak, a költségek növekedhetnek, és felelősségi problémák merülhetnek fel.

Ahhoz tehát, hogy egy minőségi és jövedelmező edzőtermet üzemeltethessen, megfelelően karban kell tartania a Mánia Fitness-től vásárolt edzőtermi felszereléseit. Az alábbiakban pedig ehhez osztunk meg néhány tippet és javaslatot.

Tesztelje a terem relatív páratartalmát és hőmérsékletét!

A legtöbb edzőtermi felszerelés kézikönyvében meg van szabva egy ideális relatív páratartalom és hőmérséklet-tartomány, amelyben érdemes őket tartani. Abban az esetben viszont, ha ez Önnél az előírtnál magasabb vagy alacsonyabb, akkor a berendezés állapota is a megszokottnál gyorsabban romolhat, ami komoly költségekkel jár együtt.

Tartsa távol a tisztítóspray-ket a kardiogépektől!

Az edzőterem tisztán tartása és a higiénia fenntartása fontos a tagok elégedettségének megőrzése, illetve a különféle fertőzések elkerülése érdekében. Így nagy jelentősége van annak, hogy minden berendezés rendszeresen át legyen törölve törlőkendővel, és átfújva tisztítóspray-vel. Az utóbbinak a használatát azonban fontos, hogy a kardiógépek esetében mellőzze, mivel ezeknek az eszközöknek az elektronikája rendkívül sérülékeny. 

Rendszeresen ellenőrizze a felszerelések állapotát!

Tartson minden nap ugyanabban az időpontban ütemezett bejárást az egész edzőteremben, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a berendezések megfelelő állapotban vannak-e! Főként arra figyeljen, hogy vannak-e törött alkatrészek, meglazult csatlakozások, kikopott kábelek vagy mennyire látványos egy eszközön a kopás.

Bár egyébként ezek a problémák elkerülhetőek, ha Ön kiemelt figyelmet fordít az alkatrészek cseréjére és a rendszeres szervizelésre. A kellő gyakorisággal szervizelt géppark ugyanis meghálálja majd a karbantartást, és sokáig szolgálja a termébe járó vendégeket. 

Az, hogy ez milyen gyakorisággal történjen meg, leginkább a gyártó által megadott szervizelési intervallumokról szóló útmutató határozza meg, amelyet minden esetben mellékelnek a megvásárolt termékekhez. De ettől természetesen el lehet térni, és gyakrabban cserélni bizonyos alkatrészeket, mivel nem minden terem felhasználói köre és létszámának nagysága ugyanakkora.

Kérje a Mánia Fitness csapatának segítségét a szervizeléshez!

A Mánia Fitness csapata rendkívül képzett szakemberekből áll, akiknek már nagy tapasztalata van a jelentősebb márkák szervizelésében. Így garantáltan könnyen és problémamentesen tudják majd lebonyolítani a berendezések karbantartását. Ezáltal nem lesz szükség hosszabb idejű leállásra a termében.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version