fbpx
19.5 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Információk szerint a Mercedes a CLA és a GLC tisztán elektromos változatait Kecskeméten is gyárthatja majd

Sajtóértesülések szerint a Mercedes-Benz kettő új elektromos típussal is bővítené kínálatát 2024-ben: a CLA és a GLC tisztán elektromos változataival. Ezeket elképzelhető, hogy Kecskeméten vagy ott is fogják gyártani.

A Tesla Model 3 és Y típusokkal szeretnék felvenni a versenyt a CLA szedán és a GLC crossover elektromos változataival. A beszámolók szerint előbbi 640, míg utóbbi 480 kilométert tehet majd meg egy töltéssel. Nyolc új modellt mutattak be, köztük már ismerten érkezőket, mint például az új E-osztályt. Az ismertetett modellek között szerepelnek az elektromos CLA és GLC is, melyekről eddig nem közölt hivatalos formában adatokat a Mercedes.

Az electrive.com által szemlézett beszámolókban nem tudták pontosan megjelölni, hogy a kettő új villanyautót hol fogják gyártani. A Mercedes kompakt modelljeinek fő gyártóhelye a rastatti üzem, a CLA pedig jelenleg Kecskeméten készül. Azt már tudni, hogy a német OEM mindkettő egységét be fogja vonni az MMA platformos modellek gyártásába és hogy 2024-től kezdődően új típusok gyártása kezdődik meg a hazai üzemben. Így hát esélyes, hogy az egyik új modell az elektromos CLA lesz.

Hasonló cikkünk:  Virágosztás: a Kecskeméti Városszépítő Egyesület idén is megrendezi a Virágos Balkonok akciót
Hasonló cikkünk:  Az M5-ösön is szemben haladt valaki a forgalommal

Jörg Burzer, a Mercedes termelési vezetőjének márciusi nyilatkozata szerint a GLC belső égésű változatát Brémában gyártják, az elektromos változat azonban Kecskeméten (is) készülhet. Mint elmondta, Kecskemétnek „egy modellt szánnak a C-osztály szegmenséből” az elektromos MMA-alapú modell mellé – ami akár az elektromos GLC is lehet majd.

via autopro.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...