fbpx
23 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Ivóvíz cserebere pont indul Ukrajnába a Hulladékmentes Tisza programban – videó

Újdonságnak számít az Ivóvíz cserebere pont, amely a technológiai újításokat a közösségi funkciókkal ötvözi. A konténer lelkét adó berendezés egy víztisztító készülék, amely ivóvíz tisztaságú vizet képes szolgáltatni természetes élővizekből, folyókból.

A víztisztító berendezés tavaly szeptemberben, egy folyótisztító program keretében mutatkozott be a Tisza-tónál, ahol többen megkóstolhatták a Tisza ivóvíz tisztaságú vizét. A folyók tisztaságának megóvása érdekében az új konténer műanyag- és újrahasznosítható hulladék átvételi pontként fog üzemelni, aminek nagy jelentősége van az olyan térségekben, ahol a szelektív hulladékgyűjtés és szemétszállítás nem érhető el. Ukrajnában, a Tisza forrásánál rengeteg műanyag hulladék kerül a folyó vizébe a közműszolgáltatások hiánya miatt.

Így készült a konténer, amiről a Természetfilm.hu Egyesület készített kisfilmet.

Háromoldalú összefogásnak köszönhetően tisztul a Tisza vize 

Hasonló cikkünk:  Miért érdemes a helyi sajtónak felajánlani az 1%-ot?
Hasonló cikkünk:  Közel ötezer facsemetét ültetett el tavasszal a Zöld Küldetés Egyesület

A Hulladékmentes Tisza program keretében a Tiszai PET Kupa, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Coca-Cola Magyarország a The Coca-Cola Company globális alapítványának a támogatásával (The Coca-Cola Foundation) évek óta együtt dolgoznak a Tisza és mellékfolyóinak ökológiai védelmén és a folyó megtisztításán. 2019 óta önkéntesek, köztük a Coca-Cola Magyarország munkatársainak segítségével több mint 100 tonna hulladéktól szabadították meg a folyót, ezen kívül hozzájárultak a kárpátaljai hulladékgazdálkodás kiépítéséhez.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...