fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Jövőre nagyobb lehet a nyugdíjemelés mértéke

- Advertisement -

6 százalékos nyugdíjemelésre lehet számítani jövőre, mivel a kormány magasabb inflációt vár a 2024-es évre, mint ahogyan azt korábban becsülte. A Menedzsment Fórum szerint sokkal derűlátóbbak voltak korábban, ami az inflációs helyzetet illeti, most azonban kiderült, hogy a korábbi kommunikációval ellentétben mégis magasabb inflációra számítanak. A Magyar Nemzeti Bankénál (MNB) is pesszimistább a mostani előrejelzés – a jegybank 3-5 százalék közé tette a 2024-es inflációt.

Ez az uniós kötelezettségeink részét képező, április végére elkészített konvergenciaprogramból derült ki. Azonban most nem sokkal kevésbé bizonytalan a gazdasági környezet, így könnyen lehet, hogy a tavalyi évhez hasonlóan módosítania kell a kormánynak a prognózisain. Tavaly december végén a Pénzügyminisztérium a makrogazdasági kitekintőjében még 4,3 százalékos inflációval számolt 2024-re.

A lap szerint a 6 százalékos nyugdíjemelkedés havi nagyjából 12 ezer forintos pluszt jelenthet a nyugdíjasoknak, abban az esetben, ha idén nem kerül sor nyugdíjkiegészítésre.

Hasonló cikkünk:  Európai és régiós összevetésben sem remekel a magyar átlagnyugdíj

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...