fbpx

FRISS HÍREK

Józsa Bálint önkormányzati képviselő a Momentumban folytatja

- Advertisement -

A Jobbikból tavaly kilépett Józsa Bálint önkormányzati képviselő pénteken közösségi oldalán jelentette be, hogy a Momentumhoz csatlakozott. 

Józsa Bálint a Jobbikban kezdett el politizálni 2017-ben. 2019-ben az önkormányzati választáson, a kecskeméti 5-ös egyéni választókerületben a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben szerzett mandátumot a helyi képviselő-testületben, 1054 szavazattal (52,83 százalék) nyert a Fidesz-KDNP jelöltje, B. Tóth Katalin előtt (941 szavazat, 47,17 százalék). Józsa Bálint dolgozott Stummer János volt országgyűlési képviselő mellett, aki tavaly lépett ki a Jobbikból, majd ült át a Momentumba. Józsa szintén ezt az utat járja, ugyancsak tavaly hagyta ott a Jobbikot, mint a KecsUp-nak elmondta, azért, mert az országos vezetéstől teljesen eltérően gondolkodik az országról. Pénteken pedig Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Momentumhoz csatlakozik.

Posztjában arról ír, hogy „az elmúlt egy évben az ellenzék térfelén – kevés kivételtől eltekintve – nem történt egyéb, mint a negyedik kétharmad után megmaradt koncok marcangolása, az aprócska torta újraszeletelése”. Szerinte „a szekértábor-logikából kiábrándult józan többség a teljes letargia állapotába került”, és meggyőződése, hogy ezen változtatni kell, mégpedig úgy, hogy „a kiskirályok gyűlöletkeltő korszakát lezárjuk, és új útra vezetjük a holnap Magyarországát”.

Józsa posztjában azt is leírja, hogy egy év „folyamatos töprengés és tépelődés” után hozta meg döntését, hogy cselekedni fog, ezért munkára jelentkezik. Úgy véli, „a Momentum az a párt, ami képes gátat vetni az orbáni arroganciának és megfékezni nemzetünk kifosztását” és „alkalmas arra, hogy erősítse az ellenzéket, és reményt adjon a letargiában lévő társadalomnak az elkövetkező, sorsdöntő választásokon”. Józsa Bálint azzal is érvel, hogy „a NER összeomlása és leváltása után a Momentum az egyetlen olyan erő, ami képes átvenni a kormányrudat, és élhető Magyarországot teremteni” és ez „az egyetlen közösség, ami egyrészt ténylegesen elkötelezett az európai értékek mellett, másrészt képes nemzeti érdekeink képviseletére” – írja.
Elismeri, hogy döntése meglepő lehet sokak számára, a múltban talán a Momentum és az ő értékei jóval távolabb álltak egymástól. „Be kell azonban látni, hogy a Momentum és annak közössége következetesen és megalkuvást nem tűrően képviseli az emberséges és igazságos Magyarország értékeit”, és ez számára is inspiráló, kiemelt érték.
Józsa Bálint hozzáteszi, természetesen folytatja a munkát a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőjeként, „hiszen nem kisebb a tét Kecskeméten sem, mint a Fidesz leváltása, a közélet megújítása és a dolgozni nem hajlandó, város által kitartott naplopók nyílt munkaerőpiacra való kitessékelése”.

Józsa Bálint, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőcsoportjának tagja

Egyébként Kecskés Mihály néhány hete lemondott a kecskeméti Momentum elnöki posztjáról, így megkérdeztük Józsa Bálintot, ő lesz-e az új elnök. Erre úgy válaszolt, erről még nem született döntés.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...