fbpx
4 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Kecskemét kárpátaljai testvérvárosának polgármestere a harcoló magyarokhoz látogatott

- Advertisement -

Beregszász, Kecskemét testvérvárosának polgármestere, Babják Zoltán közösségi oldalán számolt be arról, hogy néhány nappal ezelőtt a kelet-ukrajnai frontvonal közelében járt. A városvezető találkozott a kárpátaljai 73. területvédelmi zászlóalj katonáival is, melynek soraiban számos beregszászi járási és beregszászi lakos, köztük magyarok is szolgálnak.

A polgármester nem érkezett üres kézzel. „Katonáink igényeit figyelembe véve, a 128. különálló hegyi rohamdandár részére személyesen adtam át egy felújított pick-up terepjárót. Fontos megjegyezni, hogy a dandár az ukrán fegyveres erők egyik rohamegysége a fronton

– írta Babják a bejegyzésében. Hozzátette: a látogatás során alkalma nyílt beszélgetni a katonákkal az aktuális helyzetről. Az átadott humanitárius segély között helyet kaptak technikai felszerelések a műszaki igények kielégítésére, s házias fűszerek is, melyek különlegesnek számítanak a terepkonyhán készülő ételekhez.

Mindegyikükkel elbeszélgettem, többek között az itthon maradt hozzátartozóik megsegítéséről. Külön köszönetet szeretnék mondani katonáinknak, hogy megvendégeltek a saját receptjük alapján készült, Erős Pistával fűszerezett húsgombóclevessel

– jegyezte meg a polgármester.

Babják Zoltán közölte, hogy az említett gépjárművet és humanitárius segélyt Mihajlo Kis megyei képviselő kíséretében sikerült eljuttatni a frontvonalra, illetve Fegyir Sándor és Viktor Scsadej is csatlakozott hozzájuk.

Hasonló cikkünk:  Fiktív Shakespeare történetet mutattak be a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban

Kívánom, hogy katonáink minél előbb arassanak győzelmet a megszállók felett, s mielőbb köszöntsön be a béke mindannyiunk számára! Beregszász, Kárpátaljával együtt, minden hősünket egészségesen és sértetlenül várja haza!”

– üzente a magyar polgármester.

Fegyir Sándor, aki az Ungvári Nemzeti Egyetem egyetemi tanára, a kárpátaljai terrorelhárító zászlóalj tagjaként harcol az orosz megszállók ellen, azzal vált ismertté, hogy amikor a háború kitört a frontról is megtartotta az óráit.

Nos, a diákoknak tartott előadások szentek, azokat nem lehet kihagyni

– írta a professzor. Egy későbbi interjújában pedig arról beszélt, amint legyőzik az oroszokat, visszamegy tanítani.

Kecskemét városa, mióta az orosz agresszor megtámadta Ukrajnát 2022-ben, több kárpátaljai és ukrán menekültet is befogadott; és több kecskeméti szervezet több alkalommal is szervezett gyűjtést, köztük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a CédrusNet Gondoskodó Szolgálat és a kecskeméti Medina Adománybolt is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...