fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Mi is vásárolunk majd gázt innen – üzente Orbán Viktor Katarból

- Advertisement -

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookra feltöltött videójában közölte, hogy az elmúlt évben megtanultuk, hogy Katar kulcsfontosságú ország Európa számára, a hiányzó orosz gáz tekintélyes részét az innen érkező LNG-gázzal pótolta az európai gazdaság. A kormányfő bejelentette: a jövőben Magyarország is vásárol gázt Katartól.

Katar miniszterelnökének meghívására utazott Orbán Dohába, ahol hivatalos látogatáson vesz részt, valamint Katar emírjének meghívására felszólal a katari gazdasági fórumon. A videóban elmondta, hogy hosszú, kimerítő és eredményes tárgyalást folytatott az ország vezetőjével, a katari emírrel.

„Az elmúlt évben megtanultuk, hogy Katar kulcsfontosságú ország Európa számára. A hiányzó orosz gáz tekintélyes részét az innen érkező LNG-gázzal pótolta az európai gazdaság” – tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán szerint Katar kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtó ország, a béketáborhoz tartozik, abban érdekelt, hogy az orosz-ukrán háború minél hamarabb lezáruljon.

Hasonló cikkünk:  Orbán Viktor kényétől-kedvétől függ, hogy miként alakul a gazdaságpolitika

„Mi is vásárolunk majd gázt innen, több lábon állni mindig jobb, mint egyetlen lábon. Egyetértettünk infrastruktúrafejlesztésben, reptérfejlesztésben, a kommunikációs ipari terület együttműködésében, sőt még a mezőgazdaságban is kötöttünk megállapodásokat. Jó perspektíva nyílt meg a katari-magyar gazdasági együttműködés előtt” – mondta.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...