fbpx

FRISS HÍREK

Ne engedd, hogy belássanak az ablakodon!

- Advertisement -

Vannak olyan helyiségek, amelyek esetében nem szerencsés, ha bárki beláthat. Ilyen például a fürdőszoba, a mellékhelyiség, de akár az előszoba is. Más esetben pedig bennünket zavar a nem megfelelő kilátás, például, ha az egyik ablakunk egy tűzfalra néz, vagy éppen túl közel van a szomszéd ablaka.

Ezekre kínálnak remek megoldást Fóliás Juci belátás elleni ablakfóliái, amelyek megakadályozzák, hogy avatatlan szemek pásztázzák otthonunkat, és komfortossá teszik a mindennapokat.

Milyen belátás elleni fóliák vannak?

Alapvetően két csoportba oszthatjuk a fóliákat. Fóliás Juci belátás elleni fóliái lehetnek öntapadósak, illetve ragasztó nélküliek, másnéven sztatikusak. Mindkét verziónak megvannak az előnyei, illetve természetesen léteznek hátrányai, ezért rajtad múlik, hogy melyiket részesíted előnyben az adott probléma megoldásához.

A fóliák mintázata

Ezen a téren mindenképpen a bőség zavarával fogsz küzdeni. Rengeteg szín, minta, ábra, felület létezik, ezért igencsak nehéz a döntés. Vannak olyan fóliák, melyek teljesen átlátszatlanok, ezeket ajánljuk abban az esetben, ha egyáltalán nem szeretnéd, hogy belássanak.

Más fóliák pedig csupán a minta esetében biztosítják az átlátszatlanságot, azonban a fólia többi része átlátszik, vagy csupán tompítják az átlátást. Ezek kiválóak egy irodai tárgyalóhoz vagy a konyhaablakra, ahol talán csak az ablak aljára szeretnénk valami izgalmas mintát.

A fólia szélessége

Nagyon fontos, hogy ezek a fóliák adott szélességűek, ezért, ha szélesebb a fóliázandó felület, akkor illesztés szükséges. Ha kevés a fólián a minta, akkor az illesztés feltűnő lehet, ezért mindig gondold át, hogy lesz-e illesztés.

Hasonló cikkünk:  A Felhangolva című előadás zárta a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 2023/24-es évadát

Általában 45 cm-es és 67,5 cm-es fóliák vannak, ha tehát a fóliázandó ablak mérete 55 cm, akkor mindenképpen a szélesebbet válaszd, hogy ne kelljen illeszteni.

A fólia vastagsága

Vastagság esetében is kétféle minőséggel találkozhatsz a normál és a prémium fóliával. A prémium fólia vastagabb, erősebb, azonban felhívjuk a figyelmet arra, hogy mindkét fóliatípus tartalmaz egy védőréteget, amit le kell húzni, még a nem öntapadós fóliák is.

Akkor végül is öntapadós vagy ragasztó nélküli fóliát válasszak?

Az öntapadós fólia előnye, hogy a nem teljesen egyenletes felületre is tökéletesen rátapad, azonban felrakás után beopálosodik, mivel a fólia felrakásakor spriccelt vízzel a ragasztó reakcióba lép. Ez azonban néhány nap alatt el fog múlni.

A ragasztó nélküli fólia előnye, hogy akárhányszor visszaszedhető, azonban csak sima felületre tapad rá. Mindkét típusú fólia eltávolítható nyom nélkül. A ragasztós változat esetében előfordulhat, hogy marad a felületen ragasztó, ezt azonban acetonmentes körömlakklemosóval el lehet távolítani.

A belátás elleni fóliákat használhatod üvegasztalra, vitrinre vagy zuhanyfülke ajtajára, beltéri vagy kültéri ajtóra, és bármilyen térelválasztó üvegre is, ezáltal megújíthatod ezeket a felületeket. Mindenképpen érdemes rendelni, hiszen használatukkal növelheted a lakásban tartózkodók komfortérzetét.

(x)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...