fbpx

FRISS HÍREK

Olcsón bérelhető garzonlakások találtak gazdára Szegeden

- Advertisement -

Botka László a szegedi városházán adta át húsz önkormányzati bérlakás szerződését a sikeres pályázók számára. A polgármester elmondta, eddig már több mint 800 otthont újítottak fel és adtak kedvezményesen bérbe fiataloknak és rászorulóknak egyaránt.

A program azért született, hogy a harmincöt év alatti, már dolgozó fiataloknak olcsó, megfizethető lakhatást biztosítsanak. A kedvező ár miatt lehetőségük van félretenni, hogy később saját otthonhoz jussanak. A 28 és 30 négyzetméteres garzonok bérleti díja havonta 19 és 20 ezer forint körüli.

Idén először egyedülállók is jelentkezhettek ilyen lakhatásra, mivel a korábbi években csak pároknak volt nyitott a pályázat. Feltétel volt, hogy a pályázó legalább egy évig szegedi lakóhellyel, vagy legalább három évig szegedi tartózkodási hellyel rendelkezzen és életvitelszerűen Szegeden lakjon ez idő alatt.

Hasonló cikkünk:  Esti mesék lázadó lányoknak: Minden, csak nem öncélú

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...