fbpx
17.2 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

4 hasznos tipp hajhullás ellen

Élete során olykor mindenki tapasztal a szokásosnál intenzívebb hajvesztést. Meglehetősen ijesztő, amikor fésülködés után egy maréknyi hajszálat szedünk ki a fésűből, vagy mosáskor a lefolyó szinte eldugul a hajcsomó miatt.

A hajhullás megállítása azonban egy komplex feladat, mely többféle módszer együttes alkalmazását igényli. Nézzük is a részleteket.

Állítsunk össze egy komplett rutint hajhullás elleni termékekből!

Amikor egy ilyen probléma áll fenn, érdemes némi változtatást eszközölni a hajápolási szokásainkban is. Az eddig használt készítményeket egy időre tegyük félre, alkalmazzunk helyettük speciális kozmetikumokat, például a Helia-D Regenero termékcsaládot.

A sampon, balzsam, eszencia hármasa elősegíti a fejbőr regenerációját, valamint táplálja a hajhagymákat, erősíti a szálakat. A mosás során is legyünk óvatosak, ne dörzsöljük erősen a fejbőrt, hanem csak lágyan masszírozzuk. A körömmel való kapargatás pedig egyenesen tilos, ugyanis csak felsértjük vele a bőrt, ezzel tovább rontva a helyzeten.

Fordítsunk figyelmet a belső táplálásra!

A hajápolás nem lehet hatékony a belsőleges táplálás nélkül. Az olyan tápanyagok, mint a biotin, B-vitamin, cink, és szelén nélkülözhetetlenek a hagyhagymák egészségéhez. Mivel csak élelmiszerekből nehéz bevinni a szükséges mennyiséget, ezért célszerű táplálékkiegészítő formájában fogyasztani őket. 

Emellett arról se feledkezzünk meg, hogy szervezünk minden sejtjének, így a hajhagymáknak is szüksége van hidratálásra. Igyunk naponta legalább 2-3 liternyi vizet, ezzel is hozzájárulva hajunk állapotának javulásához.

Hasonló cikkünk:  A Nép Pártján Mozgalom párttá alakul

Hagyjunk fel a káros hajápolási szokásokkal!

Hasonló cikkünk:  Hamarosan kezdődik a vízvezeték cseréje a hetényi Helikon utcában, időszakos vízszünetek lesznek

Mire gondolunk itt? Többek között a kémiai festékek használatára, a szőkítésre, a hajsütővasak és- vasalók gyakori alkalmazására, a forrólevegős szárításra, és a durva fésülésre. Ezekkel csak feleslegesen “kínozzuk” a hajunkat, ami akár fokozott hullással is reagálhat rá.

Válasszunk kíméletesebb alternatívákat: kémiai festék helyett természetes, növényi színezőket, langyos levegővel történő szárítást, a hővel való göndörítés helyett hajcsavarókat és így tovább. Fésüléskor legyünk óvatosak, csak finoman bogozzuk ki a gubancokat, semmiképp se tépjük vagy rángassuk a hajat. 

Kímélő frizurákat viseljünk!

A szoros copfok, fonatok és kontyok, valamint az éles végű csatok nagy tortúrának teszik ki a hajszálakat és a fejbőrt egyaránt. Ha össze is fogjuk a hajunkat, ügyeljünk rá, hogy a frizuránk semmiképp se legyen szoros.

Ha fáj a fejbőrünk miatta, az már régen rossz, a kímélő frizura ugyanis kényelmes, emellett nem károsítja a hajat sem. 

Lépjünk túl a feszes lófarkakon és a szoros balerinakontyokon, rengeteg laza, trendi viselet létezik, amivel nemcsak csinosak leszünk, hanem még a hajunkat is óvja. Nem tanácsos állandóan kiengedett hajkoronával járni, hiszen a szél összekócolja, a súrlódás pedig megtöri a szálakat. A hosszú hajat alvás közben is érdemes laza fonatban viselni.

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...