fbpx
17.2 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

A nyári szünet alatt két hónapig teljes lezárás lesz a Dózsa György úton és az Izsáki út egy részén

Csütörtökön az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóosztályától kaptunk közleményt, ebben arról írnak, hogy a Dózsa György úton és az Izsáki út Vízmű utcai csomópontig terjedő szakaszán várhatóan június 19. és augusztus 25. között teljes keresztmetszetben történő lezárást vezetnek be.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóosztályától csütörtökön a kivitelező Hazai Építőgép Társulás Zrt.-vel közös lakossági tájékoztatójukat kaptuk meg.

Ebben azt írják, a Dózsa György úton és az Izsáki út Vízmű utcai csomópontig terjedő szakaszán várhatóan június 19. és augusztus 25. között teljes keresztmetszetben történő lezárást vezetnek be.

  • A Dózsa György utat a nagykörút és az Ipoly utca-Botond utca csomópont között teljes keresztmetszetében lezárják, a behajtásra kizárólag az építési forgalom lesz jogosult. A lezárt útszakaszon lévő ingatlanok gyalogosan történő megközelíthetősége folyamatosan biztosított lesz.
  • A lezárt szakaszon a becsatlakozó utcák (Szent Gellért, Olt, Garam, Poprád utcák) zsákutcaként lesznek járhatók, gépjárművel a Dózsa György úton lévő üzletek idáig lesznek megközelíthetők.
  • Az Ipoly utca és a Szil-Coop Bevásárlóközpont parkolójának bejárata között a Kodály iskola oldalában két forgalmi sávon biztosítják a kétirányú forgalmat a közlekedők számára. Így a lezárás alatt is megközelíthető marad a bevásárlóközpont, benzinkút, valamint innen lesznek megközelíthetők az Erzsébet lakópark épületei is.
  • Az Izsáki utat teljesen lezárják a Szil-Coop Bevásárlóközpont parkolójának bejáratától a beruházással érintett szakasz végéig, várhatóan az Izsáki út 27. számig.
  • Az Auchan Áruház irányából a Homok utcától zsákutca lesz az Izsáki út a Vízmű utcai csomópont irányába. A lezárt útszakaszra az építési forgalom kivételével nem lesz engedélyezett a behajtás, a csatlakozó utcák mindegyike lezárásra kerül az Izsáki út irányából, azok csak zsákutcaként maradnak járhatóak.
  • A lezárás alatt az Olimpia utcai körforgalom környezetében lévő ingatlanok, mint a Mercedes-Benz Sport Akadémia, a McDonald’s étterem, a JYSK áruház, stb. a Csabay Géza körút – Olimpia utca útirányon lesznek megközelíthetők. A Csabay Géza körút (Sport utca) a Vincent Étterem parkolójának bejáratáig járható marad.
  • A Neumann János Egyetem (GAMF és Campus) épületei a lezárás alatt a Korhánközi út és a Csabay Géza körút irányából lesz megközelíthető.
  • A lezárás miatt a dr. Szobonya Zoltán és Hernád utcák zsákutcaként lesznek járhatók az Izsáki út irányába, az itt lévő bevásárlóközpontokat a Korhánközi út felől lehet majd ebben az időszakban megközelíteni.
  • A Vízmű utcai csomópontot is lezárják. A csomópont környezetében lévő lakóutcák munkaterület felé eső végeit lezárják, azok zsákutcaként használhatók a kivitelezés ideje alatt. A Könyves Kálmán körúti ág az Izsáki út és a Rába utca közötti szakaszán kerül teljes szélességben lezárásra, a Halasi út irányából érkezőknek belváros irányába a Korhánközi út felé lesz biztosított a továbbhaladás.
Hasonló cikkünk:  Több, ötven éve végzett színművész nem veszi át a modellváltó SZFE aranydiplomáját

Kizárólag a tűzoltóság, rendőrség és a mentők, valamint a hulladékszállítást végző gépjárművek részére a behajtás biztosítva lesz ezen időszakban is. Gyalogosok részére a teljes útlezárás idejére is biztosítja a kivitelező az ingatlanok megközelíthetőségét, de kérnek mindenkit, hogy csak a vállalkozó által kijelölt útvonalakon közlekedjen fokozott körültekintéssel a balesetveszély elkerülése érdekében.

Hasonló cikkünk:  Hamarosan kezdődik a vízvezeték cseréje a hetényi Helikon utcában, időszakos vízszünetek lesznek

Az ideiglenes terelőutat és haladási irányokat tájékoztató táblák folyamatosan jelölik. Kérik a járművezetők és minden közlekedő türelmét és óvatos, körültekintő közlekedését. A tömegközlekedést használókat kérik, hogy indulás előtt tájékozódjanak a keko.hu vagy a menetrend.kecskemet.hu oldalon a járatok ideiglenes útvonalával és a menetrendek ideiglenes változásaival kapcsolatban.

A kivitelezés ideje alatt felmerülő kérdések esetén a kivitelező az alábbi elérhetőségen
keresztül nyújt tájékoztatást az érdeklődőknek:
Levelezési cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10. II. emelet.
Panasziroda e-mail címe: kecskemet52@epitogep.com
A bejelentéseket, észrevételeket és panaszokat írásban kérik benyújtani.

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...