fbpx
13.7 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

A Prigozsin-lázadásról, az EU migrációs terveiről és a balkáni állapotokról is elmondta véleményét Orbán Viktor

- Advertisement -

Közös sajtótájékoztatót tartott kollégáival Orbán Viktor hétfőn Pozsonyban a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) miniszterelnökeinek találkozója után.

Az Ujszo szerint megkérdezték a magyar kormányfőt arról, hogy a Wagner zsoldoshadsereg lázadása miatt Magyarország kész-e változtatni a külpolitikai irányultságán, és az ukrán-orosz háborúhoz való hozzáállásán. Orbán azt felelte, hogy erre nincs oka. „Magyarországnak szuverén a külpolitikája, nincs okunk változtatni azon az irányon, amit az orosz-ukrán háborúban eddig követtünk” – mondta Orbán azzal, hogy továbbra is a békére törekednek.

A migráció kapcsán arról beszélt, hogy szerinte „van megoldás, csak az EU ezt a megoldást nem akarja megvalósítani”. Az Európai Bizottság költségvetési módosítási javaslatával kapcsolatban hozzátette: “Azt kell mondani, hogy az egész javaslat ahogy van a bizottságtól komolytalan és ebben a formában – Magyarország álláspontja szerint – alkalmatlan a tárgyalásra” – szögezte le Orbán Viktor.

Hasonló cikkünk:  A jelek szerint Orbán Viktor politikai őrségváltásra készül

A miniszterelnök örömmel hallotta a Nyugat-Balkán régiót járva, hogy áll még az a közös álláspont, miszerint a balkáni országok európai uniós csatlakozási folyamatát fel kell gyorsítani. Orbán szerint Ukrajna mellett figyelni kell a Balkánra is, ahol olyan növekvő feszültségek vannak, amelyek kifinomult, komplex megoldást igényelnek, s amelyek kezelése az unió részéről tele van tévedésekkel és eddig kudarcos volt.

Kiemelte: megengedhetetlen, hogy az az érzés alakuljon ki, hogy Ukrajna hamarabb kerülhet be az EU-ba, mint azok az országok, amelyek már évek óta tagjelöltek.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...