fbpx

FRISS HÍREK

Árverezik a nem termelő, állami milliárdokkal támogatott kerekegyházi üzemet

- Advertisement -

A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. hirdette meg árverésre a hatalmas kerekegyházi élelmiszeripar üzemet, amely egy 160 ezer négyzetméteres telken álló 16 épületből álló komplett gyár.

A felszámolás alatt lévő Hírös-Vitál Zrt. tulajdonában volt a kerekegyházi üzem, amit a kormány az építéskor nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított. Több, mint 7 milliárd forint állami támogatást kapott a vállalkozás, amibe a Piarista Rend Magyarországi Tartománya is milliárdokkal szállt be.

Található a telepen kész szamóca-, alma-, zöldségfeldolgozó és ásványvízüzem, készáruraktár, labor, mirelit-, csonthéjas és lekvárüzem is. A zöldség-gyümölcs feldolgozó azonban még nem termelt, a cég tulajdonosának büntetőpere nemrég indult el, az ügyészség tíz év fegyházbüntetést kért rá.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak van jelzálogjoga és elidegenítési és terhelési tilalma az ingatlanon 8,45 milliárd forint és járulékai erejéig – derül ki a kiírásból. A Piarista Rend Magyar Tartománya pedig legalább öt milliárd forintos kölcsönhöz kapcsolódó jelzálogjogokkal rendelkezik.

Hasonló cikkünk:  Emberhátrányban tudott egyenlíteni Lakitelek Nyárlőrincen (galériával)

A korábbi hírek arról is szóltak, hogy a társaság az üzemet felhúzó építőipari cégeket sem fizette ki teljesen.

via Napi.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...