fbpx

FRISS HÍREK

Az LMP elkötelezett Kecskeméten az ellenzéki együttműködésben és a közös indulásban

- Advertisement -

Dr. Tóth Szilárd képviselő tervezi az indulását a 2024-es önkormányzati választáson a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben, az LMP delegáltjaként. Folytatjuk sorozatunkat, amelyben azt járjuk körül, miként készülődnek az ellenzéki pártok a jövő évi önkormányzati választásokra Kecskeméten.

„Az LMP a 2019-es választásokhoz hasonlóan most is teljesen elkötelezett az ellenzéki együttműködésben. Az akkori tárgyalásokon az országos elnökségtől szabadságot kaptunk arra, hogy az ő tudtukkal és jóváhagyásukkal tárgyaljunk, az ellenzéki együttműködésben részt vegyünk. 2019-ben bár nem nyertünk Kecskeméten, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a megszerzett 9 mandátummal jelentős sikert ért el, a kormánypárti frakciónak csak szűk többsége lett a képviselő-testületben. Ezen az eredményen szeretnénk tovább javítani” – nyilatkozta dr. Tóth Szilárd. Ő 2019-ben a 7-es egyéni választókerületben 1226 szavazattal (49,02 százalék) nyert Bus András Gábor (Fidesz-KDNP) előtt, aki 1112 szavazatot (44,46 százalék) szerzett.

„A Szövetséget egyben kell tartani, és folytatni az együttműködést az ellenzéki összefogásban, az eddig működött pártstruktúrában” – jelentette ki Tóth Szilárd, majd hozzáfűzte: a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal (MKKP) mindig is rokonszenvezett, ezért ha a Szövetség többi pártja is támogatná, ő személy szerint nyitott lenne az MKKP-vel való tárgyalásra is.

Hasonló cikkünk:  Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Az LMP-s politikus szerint ha vannak is viták a Szövetségen belül, de abban ő határozottan biztos, hogy a benne lévők együtt kívánnak maradni, „a DK részéről is többször megerősítették ezt, a Szövetség támogatásával indulnának, csak ősszel kívánnak tárgyalni”.

Tóth Szilárd arról is beszélt a KecsUpnak, hogy az ellenzéki együttműködésben konszenzus van arról, hogy a 2019-ben egyéni kerületben győztes képviselők jövőre újraindulnak, így ő is tervezi a vacsiközi-bethlenvárosi kerületben (rajta kívül még öt olyan ellenzéki képviselő van a testületben, aki az előző választáson egyéni kerületben nyert: Bodrozsán Alexandra, Dobos József, Józsa Bálint, Király József és Kopping Rita).

„A nyerteseknél jobb jelöltet nem hiszem, hogy lehet találni, meg egyáltalán keresni is minek. Természetesen minden mostani képviselőnek szíve-joga eldönteni, újra megméretteti-e magát, de ebben is egyetértés mutatkozik a Szövetségen belül. Az új képviselők személye a pártoktól és a tárgyalásoktól függ” – nyilatkozta Tóth Szilárd.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...