fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Egy Fülöp-szigeteki hírműsor szerint egyre több filippínó vendégmunkás jöhet Magyarországra

A Fülöp-szigeteki TV Patrol nevű hírműsorra hívta fel a Telex figyelmét egy olvasó, amelyben arról számolnak be, hogy az európai országok egyre népszerűbb célpontoknak számítanak a tengerentúlon dolgozó filippínók körében. Ezen országok közé tartozik Magyarország is: a videó szerint nálunk tízezer filippínó vendégmunkásra lenne szükség.

A riport szerint nettó 520 eurót, vagyis durván 193 ezer forintot kereshet Magyarországon az, aki gyári vagy mezőgazdasági munkásként érkezik ide. Elhangzik, hogy a munkakörök betöltéséhez kell érettségi, alapszintű angoltudás és kétévnyi releváns munkatapasztalat.  Egy nő arról beszél, hogy Magyarországon az év végéig tízezer filippínó vendégmunkásra lenne szükség, majd megemlíti, hogy a katolikus vallás fontos kapocs.

A KSH adataiból lehet tudni, hogy nő a Fülöp-szigetekről érkező munkavállalók száma, a Jobtain HR Szolgáltató pedig néhány napja adott ki sajtóközleményt, amelyben megemlítik a Fülöp-szigetekről érkező munkavállalók növekvő számát. A Vasas Szakszervezetei Szövetség alelnöke szerint közel 8 ezer Fülöp-szigeteki munkavállaló dolgozhat az országban.

Hasonló cikkünk:  Eltüntetné a vétókat és erősítené a jogállamiságot egy francia–német jegyzésű EU-reformterv

A filippínókat egyre több vállalat alkalmazza, mert a Fülöp-szigeteken nagyon részletes és átgondolt szabályozás vonatkozik a külföldi munkavállalásra. Mihályi Magdolna, a Jobtain ügyvezetője elmondta, az elmúlt két év alatt eljutottunk oda, hogy a Fülöp-szigeteki kormánnyal, konzulátussal és a munkavállalókkal is Magyarországnak nagyon jól működő kapcsolata alakult ki. Ezt példázza az is, hogy a Fülöp-szigeteki magyar konzulátus aktívan részt vesz a munkaerő-áramlás elősegítésében.

Hasonló cikkünk:  A magyar munkaerő Ausztriába megy, a thai pedig helyettük Magyarországra jön dolgozni

Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerint a következő években újabb 500 ezer munkáskézre lesz szükség Magyarországon a leendő beruházások miatt, ezért elengedhetetlenül szükség lesz harmadik országból érkező munkavállalókra.

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...