fbpx

FRISS HÍREK

Élőkönyvtár Kecskeméten – Beszélgessünk tabuk nélkül!

- Advertisement -

Szombaton tabuk nélkül beszélgethetünk megosztó és fontos kérdésekről. 15 és 19 óra között a Vasútkertben várja az érdeklődőket a Háttér Társaság élőkönyvtár és Cifra-LMBTQ Közösség.

Mit jelent az élőkönyvtár? A kecskeméti Cifra-LMBTQ Közösség leírása szerint

“Egy élő könyvtár rendezvény éppúgy működik, mint egy rendes könyvtár – az olvasók kikölcsönöznek egy „könyvet” egy rövid időre. Miután elolvasták, visszahozzák, és ha kedvük van, kikölcsönöznek egy másikat.

Itt viszont a könyvek emberek, és nem csak beszélnek, de beszélgetnek, válaszolnak is olvasók kérdéseire, sőt, ők is tehetnek fel kérdéseket, és saját maguk is tanulhatnak olvasóiktól.

A „Nyitott könyvek vagyunk“ projekt célja a magyarországi társadalmi törésvonalak csökkentése a személyes történetmesélés és beszélgetés erejével. Élőkönyveink olyan kisebbségi vagy hátrányos helyzetű csoportok tapasztalatait jelenítik meg, melyek történeteiből mi magunk is sokat tanulhatunk.

Hasonló cikkünk:  Mutatjuk a Kecskeméten bérelt lakások utáni hozamot  

Az élő könyvtárban nincsenek tabutémák, de válaszolni sem kötelező egy-egy kérdésre.”

Az esemény célja felhívni a figyelmet a különböző diszkriminált, vagy társadalmi kirekesztésbe kényszerült csoportok helyzetére, akik gyakran előítéletekkel és sztereotípiákkal szembesülnek a mindennapjaikban. A kecskeméti élő könyvtár keretei között a marginalizált csoportok képviselői beszélgethetnek az érdeklődőkkel olyan témákról mint például a nők helyzete Magyarországon, fogyatékkal élők hétköznapjai, felépülő függők élete, vagy az LMBTQI emberek életének nehézségei.
A több vidéki várost is érintő eseménysorozat célja az, hogy az élő könyvtárak módszertanán keresztül csökkentse a társadalmi megosztottságot, különös tekintettel Magyarország vidéki régióiban.

Időpont: június 24, szombat, 15:00 – 19:00

Helyszín: Vasútkert

További részletek az esemény Facebook oldalán.

A kecskeméti élőkönyvtár a 28. Budapest Pride Fesztivál programsorozat része. Még több programról olvashatunk a hivatalos webolalon.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...