fbpx
19.2 C
Kecskemét
2023. szeptember 23., szombat

FRISS HÍREK

Élőkönyvtár Kecskeméten – Beszélgessünk tabuk nélkül!

Szombaton tabuk nélkül beszélgethetünk megosztó és fontos kérdésekről. 15 és 19 óra között a Vasútkertben várja az érdeklődőket a Háttér Társaság élőkönyvtár és Cifra-LMBTQ Közösség.

Mit jelent az élőkönyvtár? A kecskeméti Cifra-LMBTQ Közösség leírása szerint

“Egy élő könyvtár rendezvény éppúgy működik, mint egy rendes könyvtár – az olvasók kikölcsönöznek egy „könyvet” egy rövid időre. Miután elolvasták, visszahozzák, és ha kedvük van, kikölcsönöznek egy másikat.

Itt viszont a könyvek emberek, és nem csak beszélnek, de beszélgetnek, válaszolnak is olvasók kérdéseire, sőt, ők is tehetnek fel kérdéseket, és saját maguk is tanulhatnak olvasóiktól.

A „Nyitott könyvek vagyunk“ projekt célja a magyarországi társadalmi törésvonalak csökkentése a személyes történetmesélés és beszélgetés erejével. Élőkönyveink olyan kisebbségi vagy hátrányos helyzetű csoportok tapasztalatait jelenítik meg, melyek történeteiből mi magunk is sokat tanulhatunk.

Hasonló cikkünk:  Nehéz reggelente parkolni a Juhar utcai iskola körül, itt nem lehetséges a kiss and ride

Az élő könyvtárban nincsenek tabutémák, de válaszolni sem kötelező egy-egy kérdésre.”

Az esemény célja felhívni a figyelmet a különböző diszkriminált, vagy társadalmi kirekesztésbe kényszerült csoportok helyzetére, akik gyakran előítéletekkel és sztereotípiákkal szembesülnek a mindennapjaikban. A kecskeméti élő könyvtár keretei között a marginalizált csoportok képviselői beszélgethetnek az érdeklődőkkel olyan témákról mint például a nők helyzete Magyarországon, fogyatékkal élők hétköznapjai, felépülő függők élete, vagy az LMBTQI emberek életének nehézségei.
A több vidéki várost is érintő eseménysorozat célja az, hogy az élő könyvtárak módszertanán keresztül csökkentse a társadalmi megosztottságot, különös tekintettel Magyarország vidéki régióiban.

Időpont: június 24, szombat, 15:00 – 19:00

Helyszín: Vasútkert

További részletek az esemény Facebook oldalán.

Hasonló cikkünk:  Vízmintát vettek, jövő hétig zárva marad a kecskeméti Domb Beach

A kecskeméti élőkönyvtár a 28. Budapest Pride Fesztivál programsorozat része. Még több programról olvashatunk a hivatalos webolalon.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...