fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Felfüggesztették az Izsáki út négysávosításának a 2. ütemét, a Lánchíd iskola sem újul meg

- Advertisement -

Az Építési és Közlekedési Minisztérium összesen 270 beruházást függesztett fel tavaly május óta, válaszolta Lázár János miniszter Vadai Ágnes DK-ás képviselő írásbeli kérdésére.

A listán több leállított kecskeméti beruházás is szerepel, köztük

az Izsáki út négysávosításának 2. üteme, ami a Vízmű utca – Könyves Kálmán körút – Izsáki út kereszteződésétől, (a volt Hullám Vendéglőtől) az Auchanig tartó szakaszt érinti. Jelenleg az 52-es városi szakaszán folynak a munkálatok, több mint 4 milliárd forint hazai forrásból, aminek a várható befejezése 2024. március. Lázár miniszter válaszában arra nem tért ki, hogy a 2. ütem mikor és miből folytatódhat.

A kormányzati megszorítás érinti a Bács-Kiskun Megyei Kórház fejlesztését is, ugyanis a Pólus II. program 1. és 2. ütemét is leállítják. Ezt a tervet még Zombor Gábor, fideszes országgyűlési képviselő jelentette be, aminek az lett volna a célja, hogy korszerű körülmények között egy telephelyen tudjon működni minden ellátás.

A rossz hírből kijut az iskolásoknak is, hiszen a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola fejlesztését is felfüggesztették.

Hasonló cikkünk:  Többszáz éves gyermeksírokat tártak fel a régészek a Barátok temploma mellett

Több más megyei beruházást is parkolópályára tettek

Bács-Kiskun megyében nem épül sportpark Jakabszálláson, Bácsalmáson, Lakiteleken, Orgoványon. Nem futja tornaszobára a Ladánybenei Bene Vitéz Általános Iskolában és a szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskolában sem.

A bajai térségi fejlesztések előkészítését is lehúzták a listáról, ezért nem épül meg a bajai déli elkerülő útszakasz és Bácsbokodnál a körforgalom. A Közép-Duna menti térségben tervezett közúti fejlesztések már az előkészítésnél elbuktak, összesen 19 projektszakasz, köztük a Kalocsa nyugati elkerülő út (Foktő-Bátya), az 51. számú főút Kalocsa – M9 gyorsforgalmi út közötti, valamint a Kalocsa belterületi szakasz, illetve az 55. számú főút Baja – Pörböly közötti rész, párhuzamos kerékpárút építéssel.

A megyén kívül olyan beruházások sem fognak megvalósulni, mint a mohácsi Duna-híd, az M1 autópálya 2×3 sávra bővítése Budapest és Győr között, az M0 balesetveszélyes csomópontjainak fejlesztése, vagy az ún. Balatoni Bringakör Tihany – Balatonkenese szakasza.

A teljes lista itt olvasható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...