fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Helyi tüntetőknek nem tetszett, hogy Gulyás Gergely Jeruzsálembe látogatott

Jeruzsálembe látogatott Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, ahol tüntetők fogadták – számolt be erről a Jerusalem Post. A lapnak adott interjú közben 25-30 tüntető jelent meg a King David Hotel előtt, és sípszóval, bekiabálásokkal jelezték, mennyire nemkívánatos a magyar miniszter ottléte.

Az egyik tüntető úgy nyilatkozott a lapnak, hogy „itt van egy képviselő a magyar kormánytól, ami a mi szemünkben a legantidemokraktikusabb rendszert képviseli Európában. Nagyon aggódunk, mert nem akarjuk, hogy itt is ugyanez történjen.” A demonstrálók szerint ugyanis Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök igazságügyi reformterve a magyarországi demokráciához hasonló rendszert fog eredményezni.

Gulyás Gergely a hotelben tartott fórumon arról beszélt, hogy nem is kérdés, hogy a magyar kormány demokratikusan működik. Hozzátette, hogy kiállt a sokszor kritizált magyar igazságszolgáltatási rendszer mellett, majd azt is megjegyezte, hogy szerinte Magyarországot, akárcsak Izraelt, gyakran túl keményen bírálják és elszigetelik.

Hasonló cikkünk:  A Trónok harca írója is beperelte a ChatGPT-t kifejlesztő OpenAI-t

„Az izraeli kormány egyik tagja azt mondta nekem, hogy szerinte Magyarország hasonló helyzetben van az Európai Unióban, mint Izrael az arab világban” – mondta a miniszter.

Hasonló cikkünk:  Gulyás Gergely: Magyarország Ukrajna barátja szeretne lenni

Svédország NATO-csatlakozása is szóba került, amit Gulyás szerint azért ellenez a kormány, mert Svédország gyakran hangoztatja azt, hogy Magyarországon nincs jogállamiság.

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...