fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Helyi tüntetőknek nem tetszett, hogy Gulyás Gergely Jeruzsálembe látogatott

- Advertisement -

Jeruzsálembe látogatott Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, ahol tüntetők fogadták – számolt be erről a Jerusalem Post. A lapnak adott interjú közben 25-30 tüntető jelent meg a King David Hotel előtt, és sípszóval, bekiabálásokkal jelezték, mennyire nemkívánatos a magyar miniszter ottléte.

Az egyik tüntető úgy nyilatkozott a lapnak, hogy „itt van egy képviselő a magyar kormánytól, ami a mi szemünkben a legantidemokraktikusabb rendszert képviseli Európában. Nagyon aggódunk, mert nem akarjuk, hogy itt is ugyanez történjen.” A demonstrálók szerint ugyanis Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök igazságügyi reformterve a magyarországi demokráciához hasonló rendszert fog eredményezni.

Gulyás Gergely a hotelben tartott fórumon arról beszélt, hogy nem is kérdés, hogy a magyar kormány demokratikusan működik. Hozzátette, hogy kiállt a sokszor kritizált magyar igazságszolgáltatási rendszer mellett, majd azt is megjegyezte, hogy szerinte Magyarországot, akárcsak Izraelt, gyakran túl keményen bírálják és elszigetelik.

Hasonló cikkünk:  A kormány az EU soros elnökeként dolgozni fog az Egyesült Arab Emírségekkel való szorosabb kapcsolatokért

„Az izraeli kormány egyik tagja azt mondta nekem, hogy szerinte Magyarország hasonló helyzetben van az Európai Unióban, mint Izrael az arab világban” – mondta a miniszter.

Svédország NATO-csatlakozása is szóba került, amit Gulyás szerint azért ellenez a kormány, mert Svédország gyakran hangoztatja azt, hogy Magyarországon nincs jogállamiság.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...