fbpx

FRISS HÍREK

Magyar nem az uniós energiareformra

- Advertisement -

Az Európai Bizottság reformot szeretne, amelynek célja a megújuló energiára való átállás és a fosszilis tüzelőanyagok fokozatos kivonása. Ezzel elősegítenék, hogy a fogyasztói számlák kevésbé függjenek a fosszilis tüzelőanyagok ingadozó áraitól, és megvédjék a fogyasztókat a jövőbeni árkiugrásoktól és a piaci manipulációtól, valamint hogy versenyképesebbé és tisztábbá tegyék az EU iparát.

Nemmel fogunk szavazni

– mondta Szijjártó Péter.

Mire mond nemet? A tervek között van a nem fosszilis energiatermeléssel kapcsolatos hosszabb távú szerződések ösztönzése, a tiszta, rugalmas megoldások, például a keresletre való reagálás és a tárolás támogatása, valamint a piaci átláthatóság és integritás fokozása.

Az uniós energiaügyi vezetők luxemburgi találkozója előtt a külügyminiszter azzal magyarázta a döntést, hogy az Orbán Viktor vezette kabinet szerint „ez elvenné a kormányok jogát arra, hogy polgáraik érdekében alacsonyan tartsák a közüzemi árakat.”

Az EU-s javaslat szerint az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége (ACER) megerősített ellenőrzési képességekkel rendelkezne a nemzeti szabályozó hatóságok mellett – valószínűleg ezt a részt kifogásolja a magyar kormány. Az Európai Bizottság viszont úgy látja, hogy így biztosítható, hogy a versenyképes piacok és az átlátható árképzés megvalósuljon.

Hasonló cikkünk:  Török Gábor: a Fidesznek, és az ellenzéknek is ártott Magyar Péter színrelépése

Ami a gázárakat illeti, átlagfogyasztás felett most éppen egész jól keres az MVM a lakosság érintett részén. Számukra az árak alacsonyan tartásának nyoma sincs.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...