fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Magyar nem az uniós energiareformra

Az Európai Bizottság reformot szeretne, amelynek célja a megújuló energiára való átállás és a fosszilis tüzelőanyagok fokozatos kivonása. Ezzel elősegítenék, hogy a fogyasztói számlák kevésbé függjenek a fosszilis tüzelőanyagok ingadozó áraitól, és megvédjék a fogyasztókat a jövőbeni árkiugrásoktól és a piaci manipulációtól, valamint hogy versenyképesebbé és tisztábbá tegyék az EU iparát.

Nemmel fogunk szavazni

– mondta Szijjártó Péter.

Mire mond nemet? A tervek között van a nem fosszilis energiatermeléssel kapcsolatos hosszabb távú szerződések ösztönzése, a tiszta, rugalmas megoldások, például a keresletre való reagálás és a tárolás támogatása, valamint a piaci átláthatóság és integritás fokozása.

Az uniós energiaügyi vezetők luxemburgi találkozója előtt a külügyminiszter azzal magyarázta a döntést, hogy az Orbán Viktor vezette kabinet szerint „ez elvenné a kormányok jogát arra, hogy polgáraik érdekében alacsonyan tartsák a közüzemi árakat.”

Az EU-s javaslat szerint az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége (ACER) megerősített ellenőrzési képességekkel rendelkezne a nemzeti szabályozó hatóságok mellett – valószínűleg ezt a részt kifogásolja a magyar kormány. Az Európai Bizottság viszont úgy látja, hogy így biztosítható, hogy a versenyképes piacok és az átlátható árképzés megvalósuljon.

Hasonló cikkünk:  Év végéig meghosszabbította a kormány a kötelező bolti akciózást

Ami a gázárakat illeti, átlagfogyasztás felett most éppen egész jól keres az MVM a lakosság érintett részén. Számukra az árak alacsonyan tartásának nyoma sincs.

Hasonló cikkünk:  Mészáros Lőrincék szuperbankja engedte vízre a vadiúj szuperjachtot

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...