fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Összehangolt akcióban csaptak le a rendőrök egy Baja környéki droghálózatra

- Advertisement -

A police.hu-n közölte a Bács-Kiskun vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön, hogy a rendőrök két alkalommal, összesen 31 helyszínen ütöttek rajta egy drogterjesztői hálózat tagjain, és 29 embert állítottak elő.

A nyomozók információt szereztek arról, hogy Baján és a környező településeken, valamint Sükösdön, Kiskunhalason, Jánoshalmán és Miskén több csoport kábítószert és új pszichoaktív anyagot értékesít. A bajai és a vármegyei rendőrök, valamint Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kommandósai, kutyás rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egységei először május 4-én hajnalban nyolc helyszínen csaptak le egy összehangolt akció keretében.

Kábítószergyanús anyagokat, 7,3 millió forintot, 780 eurót, laptopokat, telefonokat és tableteket, valamint a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak a nyomozók a házkutatások során. Egy bajai helyszínen volt a legnagyobb fogás, ahol a nyomozók közel 6,3 kilogramm szárított növényi anyagmaradványt, 1090 darab ecstasy-t, 132 gramm kokaint és 40 gramm hasist, valamint mérlegeket foglaltak le. 8 férfit fogtak el, velük szemben kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás.

Hasonló cikkünk:  Nem vonatkozik az egyházi fenntartású gyermekvédelmi intézmények vezetőire a kötelező pszichológiai alkalmassági vizsgálat

Később újra lecsaptak a Bács-Kiskun, a Baranya, a Fejér, Csongrád-Csanád, a Békés és a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök, valamint a bűnügyi igazgatóság munkatársai. A nagyszabású összehangolt akcióban 23 helyszínen jelentek meg egy időben.

A házkutatások során több mint 3000 ezer adagnyi – több millió forint értékű – új pszichoaktív anyagot és egy 570 tős kábítószer-ültetvényt találtak. A nyomozócsoport több luxusautót, fél kilogramm aranyékszert, 4900 eurót és 5 millió forintot foglalt le. 21 embert fogtak el, akik közül 16-ot őrizetbe vettek. Velük szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

via Portfolio

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...