fbpx
25.6 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Szabó István: egy ilyen szezon után a bronzérem csalódás lett volna

- Advertisement -

Felejthetetlen és nem utolsó sorban történelmi tettet hajtott végre a Kecskemét azzal, hogy újoncként a második helyen zárt az NB I-ben. A sikerek nagyban köszönhetőek a lila-fehérek vezetőedzőjének Szabó Istvánnak, aki a szezon értékelése mellett, a jövőbeni célokról is beszélt a klub hivatalos oldalának.

Szabó az év edzőjének járó díjat Marco Rossitól vehette át, akit karizmatikus személyiségnek tart. Elmondása szerint nem szeretné utánozni a szövetségi kapitányt, mivel teljesen más a habitusuk, a taktikai fejlettségét azonban példaértékűnek tartja, mivel ez nagy szerepet kap nála is. A díjról elmondta:

“Nagyon jó érzés természetesen, mely váratlanul ért,… Nagyra értékelem a díjat, mert a labdarúgásban dolgozó játékosok, szakemberek döntöttek. Egyéni díj, de ezt nem kaphattam volna meg, ha nincs ilyen csodálatos csapatom, szakmai stábom, illetve egy ilyen kitűnő vezetés mellett működő klubom.”

Egy ilyen szezon után a bronzérem csalódás lett volna, hiszen a negyedik fordulótól a második helyen állt a csapat.

“Úgy vettem észre, hogy szó szerint nem tudnánk örülni a bronzéremnek, mert ilyen habitusú mindenki, a klubvezetéstől át a játékosokig, hogy ha meg lehet szerezni valamit, akkor azt tegyük meg. Ott éreztem egy kis bizonytalanságot, mert az utolsó öt körben már érezhető volt a társaságon a fáradtság is, sok problémával küzdöttünk. Amikor kellett, akkor viszont megmutatta a karakterét ez a társaság, begyűjtöttük a fontos pontokat a Ferencváros és a Kisvárda ellen is. Összességében tehát teljesen megérdemelt az ezüstérmünk” – mondta Szabó.

Hasonló cikkünk:  Meddig jár a korsó a kecskeméti kútra? – a Víz Világnap alkalmából nagyinterjú Kurdi Viktorral, a BÁCSVÍZ vezérigazgatójával

A pihenésre nem jut sok idő, június 19-én indul újra a munka, amit orvosi és speciális felmérésekkel kezdenek a játékosok. Először Kecskeméten, majd a szlovén edzőtáborban dolgoznak. Szabó elmondta, hogy nyolc edzőmeccset terveznek, amiből négy külföldi edzőpartner lesz.

„Július 27-én aztán a tervek szerint az Európa-konferencialigában indul számunkra a szezon, majd rá két napra már kezdődik is az NB I-es bajnokság. Nehéz őszre számítok, de ezeket a pillanatokat ki kell élvezni, mert nemzetközi kupában, az NB I-ben és a Magyar Kupában is helyt kell állnunk. Sem szakmailag, sem más szempontok alapján nem könnyű ez, ám annál motiválóbb, mert ez egy pozitív nyomás. Próbálunk felkészülni erre a vezetéssel és a csapattal, hogy megint sikeres évet zárjunk” – tette hozzá.

A következő évről elmondta, hogy a felkészülés folyamán a negyedik, ötödik héten lehet konkrétabbat mondani, amikor már jobban lehet látni a csapat képességeit az addig elvégzett munka tudatában.

„Amennyiben együtt tud maradni a keret, illetve tudunk erősíteni, akkor sikeres évünk lehet, hiszen fiatal, motivált és fejlődőképes keretünk van, persze számolni kell azzal is egy átigazolási időszakban, hogy mi van akkor, ha meghatározó játékos távozna. Jelenleg még teljes a keretünk, így optimistán várom a nyarat. Bízom benne, hogy a következő szezonban is erős keretünk lehet” – mondta Szabó István, az év edzője.

via NB1.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...