fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Szíjj László beszállt a médiaüzletbe

- Advertisement -

A Mészáros Lőrinc üzlettársaként ismertté vált Szíjj László újabb területre tette be a lábát. Az építőipar és a sport – labdarúgás – után június közepén egy számára ismeretlen szegmensbe, a média világába köszönt be.

2023. június 15-én Szíjj László magántőkealapja, a Themis Magántőkealap a Regon Média Zrt. többségi tulajdonosa lett – derült ki a cégkivonatokból. A KDNP-snek tartott kecskeméti médiavállalkozó, Oltyán Józsefnek 40 százalékos részesedése maradt, a Themis pedig 60 százaléknyit szerzett meg.

A 2015 novemberében alakult Regon Média fő profilja vidéki online lapok működtetése. A Regon honlapja szerint ma 8 portál felett diszponál a médiszövetség. Ezek: Nógrád-Hont, Pest-Pilis, Fejérvár, Bácsmegye, JNSZ, Tolnavár, Somogyivár, Baranyavár, és a Magyar Építők magazin.

A magántőkealapok alapvető célja, hogy a tulajdonosukat és a benne lévő vagyonokat homály fedje, azonban az Átlátszó lerántotta a leplet néhányukról. Így derült ki az egyébként üzletileg jól teljesítő Themis tulajdonosáról, hogy az nem más, mint a kormányközeli vállalkozó, Szíjj László.

181,7 milliós nyereséget termelt 2022-ben a Regon Média Zrt., ami által 150 millió forintos osztalék kifizetésére került sor. Azonban volt ennél jobb éve is a társaságnak. A Covid előtt, 2019-ben közel 2 milliárd forintos árbevétel folyt be a cég kasszájába, igaz, a végén abból csupán 63 milliós nyereség maradt.

Hasonló cikkünk:  Az Európai Bizottságnak megvan az a luxusa, hogy a tényeket nézze

Oltyán József Ziegler Gáborral együtt megvették Spéder Zoltántól az Index mögött álló cégeket 2018-ban, ekkor járta körbe a sajtót Oltyán neve. Ekkor derítették ki róla, hogy ő a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja és egyben aktív Facebook-kommentelő is. Az Indexről így írt akkor:

„ez a q…rva gyenge Feri! Egyébkén ne mááár (szerk.: sic!), az Index most így általánosan ellenzékeset játszik, vagy lesz még belőle érdemi lap valaha?” 

Majd értékelte a 2018-as választásokat is:

„Végtére is megnyugtató eredménnyel zárult a 2018-as parlamenti képviselői választás. A Dél-Alföld 14 választási körzetéből 13-ban a Fidesz jelöltjét választotta meg a szavazók többsége. Így holnaptól várhatóan visszatér a nyugalom az országba, stabil marad a forint, a kormánynak biztos a többsége, talán még 2/3-os többsége is lesz, így semmi sem akadályozza meg, hogy az ország érdekében dolgozzon tovább. Ja, és Magyarország így nem lesz egy migránsország sem!!!”

Az Index sztoriról és annak kecskeméti szálairól itt olvashat részletesebben.

via mfor.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...