fbpx
26 C
Kecskemét
2024. június 27., csütörtök

FRISS HÍREK

Terheléses támadás ért több kormánytól független hírportált is

- Advertisement -

A napokban több, kormánytól független médiumot is terheléses támadás ért, így a Telexet, a HVG-t, a Nyugat.hu-t is.

„A Telex szolgáltatásaiban időszakos kimaradások érzékelhetők. Az oldalt támadás érte, ezért lehetnek fennakadások az elérésében” – adta közzé szombaton egy cikkben a lap.

A hvg.hu és hvg360 közleményében azt írják: „A HVG szerverei péntek délután óta hullámokban érkező támadás alatt vannak”. Hozzátették, hogy a védekezés részeként az olvasók egy-egy köre olykor nem fér hozzá az oldalhoz.

Blokkolni próbálják folyamatosan a Nyugat.hu működését is. „Az eddigi támadásokhoz képest új motívum, hogy szervereinket főleg nem az Egyesült Államokban és Ázsiában lévő – valószínűleg szintén feltört – szerverekről támadják, hanem az EU-n belülről, Németországból” – írják a Nyugat.hu oldalán.

Kibertámadás érte a Mérce.hu és Media1.hu szervereit is, számoltak be egy cikkben „Portálunkat körülbelül másfél hónapja rövid kihagyásokkal újra és újra támadás alá veszik a bűnözők” – írják.

Hasonló cikkünk:  Erős csúsztatás a közmédia listavezetői vitájának témái - mást mond az MTVA és mást azok a felmérések, amire hivatkozik

Nem ez az első eset, hogy sorozatos túlterheléses támadás ér ellenzéki és független online magyar médiatermékeket. Idén áprilisban többek között a 444 és a HVG is leállt. 2022 márciusában pedig egy napon érte terheléses támadás a Telex és a 444 oldalait – az eset akkori előzménye, hogy pár nappal korábban az Anonymous nemzetközi hekkercsoport több kormányközeli online portált is elérhetetlenné tett.

A Freedom House 2022. októberi jelentésben is szerepelt a magyarországi terheléses támadások helyzete: a szervezet által „részben szabad” kategóriába sorolt magyar internet helyzetével kapcsolatban a 2021. szeptemberi, előválasztási rendszert ért támadás példáját is felhozták.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...