fbpx

FRISS HÍREK

Újra Lázár János felügyelete alá kerülhetnek a dohánykoncessziók

- Advertisement -

Lázár Jánoshoz kerülnének a dohánykoncessziók Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztertől – jelent meg a kormány oldalán egy rendelettervezet. Lázár egyszer már elintézte, hogy 10 éve csak trafikokban lehessen cigit kapni.

Különösen jól járt a dohánypiac átalakítása közben Lázár ismerőse, Sánta János. A trafikmutyiként emlegetett folyamat során Lázár continentalos barátai több száz trafikkoncessziót húztak be, hangfelvétel bizonyította, hogy párthűség alapján osztották a jogokat, a pályázatok kiértékelése tökéletesen önkényes volt.

Később miniszteri biztosként is igyekezett ráhatni a területre Lázár, ekkor vetette fel, hogy a 2020 után születőknek teljesen meg kellene tiltani a cigivásárlást, vagyis 18 éves koruk után sem szolgálhatnák ki őket.

A dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázattal, valamint a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenység gyakorlására jogosító koncessziós szerződéssel kapcsolatos tevékenységeket venné át a Lázár által vezetett Építési és Közlekedési Minisztérium a most megjelent javaslat szerint.

Hasonló cikkünk:  Az Európai Bizottságnak megvan az a luxusa, hogy a tényeket nézze

A rendelettervezethez mellékelt hatásvizsgálati lap szerint az intézkedés után az ország versenyképessége „nem változik érdemben”.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...