fbpx
20.3 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Varga Judit: a Jóisten az áldások mellett próbatételeket is szánt a magyaroknak

- Advertisement -

Varga Judit igazságügyi miniszter a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott egy beszédet a Lőrincz Csaba-díj átadásán. Ebben új megvilágításba helyezte Magyarország létrejöttét:

„Amikor a Jóisten megalkotta Magyarországot, nem bánt szűkmarkúan az áldásokkal, de a magyaroknak szánt próbatételekkel sem.” 

Így folytatta: „Történelmi olimpiai arannyal ér fel”, hogy ennyi éven át szuverén és független nemzetként tudott megmaradni Magyarország.

A próbatételekből sem volt hiány az elmúlt években Varga szerint. „A válságok korát éljük, a válságoknak pedig mindig közük van az éppen fennálló világrend átalakulásához” – tette hozzá. Varga végül arról beszélt, hogy az Európai Unió soros elnökeként jövőre történelmi lehetőség elé néz Magyarország.

„Elnökségünk alatt egy szuverén, nemzetállamok által alkotott, autonóm és erős Európa képét fogjuk támogatni. Ennek keretét pedig az az európai keresztény konzervatív értékrend fogja képezni, amelynek az őshonos nemzeti kisebbségek védelme alapvető eleme.”

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...