fbpx

FRISS HÍREK

Véget ért a 16. KAFF, kiosztották a díjakat

- Advertisement -

Véget ért a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), szombaton pedig átadták a díjakat.

Gauder Áron A Kojot négy lelke című alkotása nyerte a fesztivál nagydíját, a közönségdíjat és a legjobb egészestés európai film díját is. Az utóbbi díjat megosztva kapta Nuno Beato Nagyapám démonjai című filmjével.

A Műanyag égbolt című film nyerte a legjobb magyar egész estés játékfilm Pannónia-Matolcsy-díját. A film alkotói Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta voltak. A legjobb európai tévésorozatnak Inés Bernard Espina, Mélody Boulissiere és Clémentine Campos Patouille és az ejtőernyős magok című akotása bizonyult. A legjobb rövidfilmnek járó díjat Hegyi Olivér A szív kertje című munkája kapta.

Buzási-Gyopár Orsolya a Szerintemezazegész: Szorít a ház című film kapta a legjobb magyar televíziós sorozat Bálint Ágnes-díját. Ebben a kategóriában Glaser Kati a Városi legendák: Zongorizmus című alkotása különdíjban részesült. Megosztva kapta a legjobb tv-speciál díjat Vincent Patar és Stéphane Aubier Pánikfalva és a Marc Robinet Télapó hadművelet című munkája. Hárshegyi Vivien Felhők felett című filmje a legjobb animációs munka díját kapta, a legszínvonalasabb képi formanyelvért járó díjat pedig Fábián Nikolett Nyugvó köd című filmje kapta. A legjobb forgatókönyv díját Alexander Gratzer vihette haza az In the Upper Roomért.

Hasonló cikkünk:  Gyökerestül kifordult és autóra dőlt egy fa a Gyenes téren

A legjobb diákfilm díját Palotás Adél Fények című alkotása kapta, különdíjban részesült Szucher Ágnes Szerelem a korona idején című filmje. Egely Kati a Canticuénticos: Hogy tudd, szeretlek című munkájáért a legjobb alkalmazott animáció díját kapta, a legjobb első filmnek, csakúgy, mint a legjobb 3 D-s filmnek járó díját idén nem osztották ki.

Nuno Beato Nagyapám démonjai című filmje kapta az Országos Diák Zsűri díját az európai filmek kategóriában, különdíjban részesült Alain Ughetto a Kutyáknak és olaszoknak tilos! című alkotása. Különdíjat adtak még Fillér Máté három munkájáért – Telexikon: Évtizedes közgazdasági tabukat dönt meg a koronavírus, Folkfonics – Szól a kakas és Tót Endre: Miért festek?

A Magyar Filmkritikusok díját Mira Zénó Fox Tossing című kisfilmje kapta, Hegyi Olivért különdíjban részesítették A szív kertje című munkájáért. A Junior zsűri díját Csutorás Márton vihette haza a Kigyógyulva című filmjéért. A kritikai írópályázat nyertese Bárány Bence lett, a második helyen Béres Mátyás, a harmadikon pedig Böhm Norbert végzett.

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és az Országos Diák Zsűri a magyar filmek díját Kühnel-Szabó Anita Apád című rövidfilmjének adta.

via ProfitLine

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...