fbpx
20 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

Az elmúlt tíz évben nőtt a melegházasság elfogadottsága Magyarországon

- Advertisement -

Alacsony bázisról indult, de sokat javult a homoszexualitás elfogadottsága Magyarországon – írja az Ipsos kutatására hivatkozva a 24.hu.

30 ország lakosságát vizsgálták a nagy Pride-kutatásban – közülük 3 százalék vallotta magát homoszexuálisnak és 4 biszexuálisnak. A kutatás szerint az újabb generációk egyre nagyobb arányban azonosítják magukat homo- vagy biszexuálisként, pánszexuálisként vagy aszexuálisként. Az 1997 után születettek közül kétszer annyian mint azok közül, akik 1981 és 1996 között születettek.

Dinamikusan növekszik a melegek elfogadottságának aránya a legtöbb európai országban. Viszonylag magas bázisról indulnak az értékek Nyugat-Európában, azonban Közép-Kelet Európában sokkal alacsonyabbról.

Pozitív a tendencia a legtöbb országban. Magyarországon 2013 óta 30-ról 47 százalékra nőtt azok aránya, akik egyetértenek azzal, hogy azonos nemű párok törvényesen házasodhassanak. Lengyelországban ez az arány 20-ról emelkedett 32-re.

Hasonló cikkünk:  Ipsos: a magyarok az egyik legpesszimistábbak a világon

Németországban alig változott ez az érték, 67-ről 64-re ment vissza. Olaszországban 48-ról 62-ig, Nagy-Britanniában 55-ről 62-re ment fel az arány. Svédországban ugyanez történik, de ott is hagyományosan olyan magas az elfogadottság, hogy ez alig számottevő, bár érdekes tendencia. (81-75).

47 százalék támogatása mellett további 20 százalék mondja azt Magyarországon, hogy meg kell adni a lehetőséget a homoszexuálisoknak, hogy valamilyen módon – ami nem házasság – törvényesítsék kapcsolatukat. 16 százalék az aránya azoknak, akik ezt a lehetőséget megtagadnák tőlük.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...