fbpx
19.6 C
Kecskemét
2023. szeptember 23., szombat

FRISS HÍREK

Az idei nyár nem lesz a MÁV sikertörténete – kigyulladt egy Lajosmizséről Budapestre tartó vonat mozdonya

Kigyulladt egy dízelmozdony a Lajosmizsétől Budapest-Nyugati pályaudvarig közlekedő szerelvényen szerda reggel. A Mávinform és a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Zugló és Kőbánya-Kispest közötti vasútvonalon, a Vaspálya utca környékén gyulladt ki a mozdony. Az utasokat a vonatról leszállították, személyi sérülés nem történt. Az érintett szakaszon mindkét irányban állt a forgalom.

Több utas elhagyta a vonatot, majd a kiérkező fővárosi hivatásos tűzoltók tíz embert kísértek le a szerelvényről. Két habosított sugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az üzemanyagtartály visszahűtését is, valamint a mozdony által húzott szerelvényen belüli utómunkálatokat.

„Fékezett a vonat, majd megállt a Köki után, a gyógyszergyár előtt. Határozott, de szokásos fékezés, aztán pár perc múlva éreztünk egy fura szagot, és az emberek elkezdtek jönni-menni, keresték a kalauzt, hátha ő tud mondani valamit. Aztán kinéztünk a vonat ablakán, és láttuk, hogy füstöl az eleje” – mondta el az egyik utas.

Hasonló cikkünk:  A megfelelő porszívó kiválasztása egyszerűen

Hozzátette, hogy sokan elég hamar rájöttek, hogy ez a vonat innen már nem megy sehova, így elkezdtek leszállni a vonatról. Ebben két férfi segített nekik, mert derékmagasságból kellett lelépni. „A többiek ültek a vonaton, nem tudom, meddig, de volt, aki feltett lábbal kért meg arra, hogy csukjam vissza az ablakot, mert büdös lesz.”

A lezárt sorompót kerülgetni kezdték az autósok, ami előtt megállt a kigyulladt vonat. Azonban a sorompót kerülgetők figyelmét felhívták arra, hogy ez balesetveszélyes, mivel időközben egy másik vágányon időnként elengedtek egy-egy vonatot – mondta az utas.

Hasonló cikkünk:  A tervek szerint október 23-án adnák át a Szeged-Röszke közötti vasúti pályát

A helyszínen a füst miatt nagyjából 30 méter volt a látótávolság. Az érintett vasúti szakaszon egy időre teljesen leállították a közlekedést, majd háromnegyed tíztől ismét két vágányon haladhattak a vonatok Zugló és Kőbánya-Kispest között.

via Telex

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...