fbpx
26.1 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

Érdemes-e kiköltözni egy nyaralóba vagy zártkerti ingatlanba?

- Advertisement -

Egyre többen veszik fontolóra azt a lehetőséget, hogy ne egy hagyományos házat vásároljanak, hanem kiköltözzenek egy üdülőövezetbe, nyaralóba, vagy egy zártkerti ingatlanba. 

Tény, hogy a legnagyobb érv ezek mellett az ingatlanok mellett, hogy lényegesen kedvezőbb árakon lehet hozzájuk jutni, de vajon mit áldozunk fel ezért a pénzért cserébe? Ezeket a kérdéseket fogjuk boncolgatni a következő cikkben.

A nyugalom szigete

A külterületi ingatlanok egyik legnagyobb szépségét a környezet egyedi stílusa adja. Ezek a területek gyakran csendesek és távol vannak a városi nyüzsgéstől. Ha szeretnénk elkerülni a zajt és a szmogot, és egy természetközeli környezetben pihenni, akkor egy ilyen helyen lévő eladó telek tökéletes választás.

Egy nyugodt ingatlan menedéket nyújthat a mindennapok folyamatos nyüzsgése elől. Szerencsére a Megveszlak oldalán akár természetközeli házikók között is böngészhetünk, hogy megtalálhassuk álmaink otthonát.

A természeti szépségek, mint például a hegyek, erdők vagy tópartok közel vannak, így gyakran lehetőséget nyújtanak a szabadtéri tevékenységekre, mint például a túrázás, kerékpározás vagy kertészkedés. Ezek az aktivitások nemcsak javítják az egészséget és a fizikai kondíciót, de stresszoldó hatással is rendelkeznek.

Alacsonyabb árak

Az ilyen területeken található ingatlanok általában alacsonyabb áron érhetők el, mint a városi lakások vagy házak. Ez lehetőséget teremt arra, hogy olcsóbban juthassunk hozzá egy otthonhoz, és akár egy második lakként is használhatjuk. Az alacsonyabb árak mellett az ingatlanok fenntartása és a mindennapi kiadások is kedvezőbbek lehetnek, hiszen megtermelhetjük a saját zöldségeinket, gyümölcsinket, vagy akár haszonállatokat is tudunk tartani.

Hasonló cikkünk:  Alekszej Navalnij özvegye is üzenni fog március 15-én

Egy eladó nyaraló hirdetése akkor tud megfelelő eredményeket hozni, ha a lehető legtöbb felületen megjelenik. Éppen ezért érdemes használni a Megveszlak oldalát is, melynek segítségével már rengeteg ingatlan cserélt gazdát. 

A zártkertek árnyoldalai

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azokat a kihívásokat, amelyekkel szembesülhetünk a nyaralóba vagy zártkerti részbe való kiköltözés során. Az egyik ilyen nehézség a távolság a várostól és az alapvető szolgáltatásoktól. 

Ha a nyaraló vagy zártkerti rész távol esik a várostól, akkor az oda vezető utat és az alapvető infrastruktúrát (pl. áram, víz, internet) biztosító szolgáltatásokat is figyelembe kell venni. Ezeknek a szolgáltatásoknak a megléte és minősége befolyásolhatja a mindennapi életet és a kényelmet.

Az időjárás és az évszakok változása is kihívást jelenthet. Ha a telek az időjárás szeszélyeinek kitett területen található, akkor a hideg tél vagy az intenzív nyári hőség kényelmetlenséget okozhat. A megfelelő szigetelés, fűtés vagy hűtés biztosítása fontos tényező lehet a kényelem és a komfort fenntartásában.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...