fbpx

FRISS HÍREK

Harminc százalékkal több hallgató kezdheti meg a tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen

- Advertisement -

Szakál Péter, a Szegedi Tudományegyetem oktatási igazgatója közölte: az elmúlt évhez képest csaknem 30 százalékkal emelkedett az idei központi felvételi eljárásban felvettek száma.

Az SZTE-re 9074-en jelentkeztek első helyen és 7894 új hallgatót vettek fel. Emelkedett a tanulmányaikat államilag finanszírozott képzésen megkezdők létszáma is. Az igazgató szerint elsősorban a felvételi szabályok változásának köszönhető az is, hogy a korábbinál több új hallgató tanul majd levelező és távoktatási tagozaton is.

Az SZTE az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tett a természettudományos, műszaki, mérnöki és matematikai képzéseken tanulók létszámának növelése érdekében. Ennek köszönhető, hogy többen kezdik meg tanulmányaikat ezeken a területeken.

Az SZTE pótfelvételit hirdet azok számára, akik nem jelentkeztek az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás során, vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

Hasonló cikkünk:  25 pontban foglalta össze az orvosi kamara, mi a gond az új ügyeletei rendszerrel

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...