fbpx
20 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Hétfőn kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál, a kórusok lesznek a középpontban

Július 10-én, hétfőn az athéni Chóres női kórus koncertjével kezdődik meg a 2023-as Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál. Kedden a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar közös koncertje lesz, szerdán pedig a vatikáni Sixtus-kápolna kórusát hallgathatják meg az érdeklődők. A Deák téren felállított Kodály Pontnál néhány percig bárki zenélhet, bármilyen műfajban, legyen profi vagy akár lelkes amatőr. A programok zömére jegyet kell váltani, az árak 2500 és 5900 forint között változnak, de a Romkertben, a főtéren és a Deák téren lesznek ingyenes koncertek is.

„A Kodály Művészeti Fesztivál keretében a magyar és nemzetközi zenei élvonal és a kecskeméti művészeti élet legkiválóbbjaival találkozhatnak azok, akik maradandó élményt nyújtó szórakozásra vágynak a nyár közepén. Az idei fesztivál a kórusének jegyében zajlik, számos külföldi és hazai kórushangversennyel”áll a rendezvény beharangozójában.

Idén Kodály Zoltán munkásságának egyik fontos sarokköve: a kórusmuzsika, az együtt éneklés, közös zenélés kerül a középpontba. Részletes program itt.

Július 10-én (hétfő) a Városháza díszudvarában az athéni Chóres női kórus a görög nyelvterületről származó tradicionális dallamok különleges harmóniáit elegyíti kortárs nemzetközi és magyar szerzők műveivel. Belépődíj: 3900 forint.

Július 11-én (kedden) a Nemzeti Énekkar és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar ad közös koncertet a Hírös Agóra Színháztermében, ahol az operairodalom legszebb, legnépszerűbb, monumentális kórusai csendülnek fel, Hollókői Huba vezényletével Erkel Ferenc Bánk Bánjából, Kodály Zoltán Háry Jánosából, Verdi és Puccini remekműveiből. Belépődíj: 4500 forint.

Hasonló cikkünk:  Vályogból nyomtattak egy szaunát Kecskeméten

A Nemzeti Énekkar / Fotó: a Kodály Művészeti Fesztivál honlapja

Július 12-én (szerda) a világ legrégebb óta fennálló, a tizennegyedik század óta folyamatosan működő Coro della Cappella Musicale Pontificia Sistina, azaz a vatikáni Sixtus-kápolna kórusa lép fel a Nagytemplomban, a kizárólag férfiakból és fiúkból álló énekegyüttes a pápa személyes kórusaként, évszázados hagyományokat reprezentáló műsorral érkezik. Belépődíj: 5900 forint.

Hasonló cikkünk:  Nem az éjjeli őrjárat - Leviczky Cirill fotográfiájáról

Július 13-án (csütörtök) a Piarista Templom lesz a színhelye a Miraculum-Aurin kóruscsalád koncertjének. Belépődíj: 2500 forint.

Július 14-én (péntek) A Dal című eurovíziós válogatóból is ismert Fool Moon pop-acappella énekegyüttes szerepel a Romkertben (ingyenes).

Július 15-én (szombat) a főtéren a Nagy a világ koncerten fellép az Ars Nova énekegyüttes és vendégei: a Kecskeméti Fesztivál Kórus, a Cantus Nobilis Kórus, Maczák Áron – klarinét, Klebnicki György – zongora, valamint Franklin Tam Trio (ingyenes). Többek között a Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián által írt Pál utcai fiúk musical közismert betétdala, a Mi vagyunk a grund is felhangzik majd.

Július 16-án (vasárnap) pedig ismét a Városháza díszudvar a helyszín, Kecskemét testvérvárosa, a felvidéki Galánta magyar kórusa, a Kodály Zoltán Daloskör ad koncertet a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar partnereként, ismét magyar szerzők, többek között Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, Szőnyi Erzsébet és Kodály Zoltán műveivel zárul majd a fesztivál. Belépődíj: 3000 forint.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...