fbpx
15.8 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Hétfőn kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál, a kórusok lesznek a középpontban

- Advertisement -

Július 10-én, hétfőn az athéni Chóres női kórus koncertjével kezdődik meg a 2023-as Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál. Kedden a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar közös koncertje lesz, szerdán pedig a vatikáni Sixtus-kápolna kórusát hallgathatják meg az érdeklődők. A Deák téren felállított Kodály Pontnál néhány percig bárki zenélhet, bármilyen műfajban, legyen profi vagy akár lelkes amatőr. A programok zömére jegyet kell váltani, az árak 2500 és 5900 forint között változnak, de a Romkertben, a főtéren és a Deák téren lesznek ingyenes koncertek is.

„A Kodály Művészeti Fesztivál keretében a magyar és nemzetközi zenei élvonal és a kecskeméti művészeti élet legkiválóbbjaival találkozhatnak azok, akik maradandó élményt nyújtó szórakozásra vágynak a nyár közepén. Az idei fesztivál a kórusének jegyében zajlik, számos külföldi és hazai kórushangversennyel”áll a rendezvény beharangozójában.

Idén Kodály Zoltán munkásságának egyik fontos sarokköve: a kórusmuzsika, az együtt éneklés, közös zenélés kerül a középpontba. Részletes program itt.

Július 10-én (hétfő) a Városháza díszudvarában az athéni Chóres női kórus a görög nyelvterületről származó tradicionális dallamok különleges harmóniáit elegyíti kortárs nemzetközi és magyar szerzők műveivel. Belépődíj: 3900 forint.

Július 11-én (kedden) a Nemzeti Énekkar és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar ad közös koncertet a Hírös Agóra Színháztermében, ahol az operairodalom legszebb, legnépszerűbb, monumentális kórusai csendülnek fel, Hollókői Huba vezényletével Erkel Ferenc Bánk Bánjából, Kodály Zoltán Háry Jánosából, Verdi és Puccini remekműveiből. Belépődíj: 4500 forint.

Hasonló cikkünk:  A víztisztítás útját járták be a diákok a kiskanalak gyűjtőhelyén, azaz a szennyvíztelepen (galériával)

A Nemzeti Énekkar / Fotó: a Kodály Művészeti Fesztivál honlapja

Július 12-én (szerda) a világ legrégebb óta fennálló, a tizennegyedik század óta folyamatosan működő Coro della Cappella Musicale Pontificia Sistina, azaz a vatikáni Sixtus-kápolna kórusa lép fel a Nagytemplomban, a kizárólag férfiakból és fiúkból álló énekegyüttes a pápa személyes kórusaként, évszázados hagyományokat reprezentáló műsorral érkezik. Belépődíj: 5900 forint.

Július 13-án (csütörtök) a Piarista Templom lesz a színhelye a Miraculum-Aurin kóruscsalád koncertjének. Belépődíj: 2500 forint.

Július 14-én (péntek) A Dal című eurovíziós válogatóból is ismert Fool Moon pop-acappella énekegyüttes szerepel a Romkertben (ingyenes).

Július 15-én (szombat) a főtéren a Nagy a világ koncerten fellép az Ars Nova énekegyüttes és vendégei: a Kecskeméti Fesztivál Kórus, a Cantus Nobilis Kórus, Maczák Áron – klarinét, Klebnicki György – zongora, valamint Franklin Tam Trio (ingyenes). Többek között a Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián által írt Pál utcai fiúk musical közismert betétdala, a Mi vagyunk a grund is felhangzik majd.

Július 16-án (vasárnap) pedig ismét a Városháza díszudvar a helyszín, Kecskemét testvérvárosa, a felvidéki Galánta magyar kórusa, a Kodály Zoltán Daloskör ad koncertet a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar partnereként, ismét magyar szerzők, többek között Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, Szőnyi Erzsébet és Kodály Zoltán műveivel zárul majd a fesztivál. Belépődíj: 3000 forint.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...